Marvel sinematik evreni kronolojik sıralaması

marvel

#İŞBİRLİĞİ

25 Nisan’da gösterime girecek olan Avengers Endgame sonrası Marvel sinematik evreni yeni bir şekil alacak. Peki bu noktaya nasıl gelindi? Hangi filmler izlendi? İşte cevabı.

2019’un en çok merak edilen filmi Avengers Endgame 26 Nisan’da izleyiciyle buluşacak. Geçtiğimiz gün sosyal medya Endgame spoiler aramalarıyla çalkalanmıştı. Film için sızdırılan yaklaşık olarak 4.5 dakikalık video gündeme bomba gibi düşmüştü. Dilerseniz bu konu hakkındaki yazımıza aşağıdan göz atabilirsiniz.

Endgame spoiler manyağı oldu! Detaylar için tıklayın

Malum, Endgame ile Marvel sinematik evreni ilk perdesini kapatmış olacak. Iron Man, Captain America ve Thor gibi çekirdek kadrodaki isimlerin, Endgame ile birlikte sinematik evrene veda etmeleri bekleniyor.

Yeniden şekillenecek olan Marvel sinematik evreni ise Captain Marvel, Black Phanter, Spider-Man ve Doctor Strange gibi isimlerin üzerine kurulacak.

Peki Marvel sinematik evreni Endgame’e nasıl ulaştı. Malum burada 20’yi aşkın filmden bahsediyoruz. Nitekim tüm bu filmleri birbirine bağlamak kolay değil.

Bugün Marvel filmlerini izlemek isteyen biri ilk olarak hangi filmi açmalı? Bu yazımızda sizlere Marvel filmlerinin geçtiği yıllara göre kronolojik sıralamasını vereceğiz.

Şimdi lafı daha fazla uzatmadan sizleri Marvel sinematik evreni için yaptığımız kronolojik sıralama ile başbaşa bırakalım.

Captain America The First Avenger

Geçtiği Yıl: 1948