Dumbo, Captain Marvel ve Us’ı geride bıraktı

dumbo

Tim Burton’un yönetmen koltuğunda oturduğu Dumbo, açılış haftasında Captain Marvel ve Us gibi iddialı yapımları geride bırakmayı başardı. İşte detaylar.

Sinema dünyasının kalbinin attığı Amerika’da geçtiğimiz haftanın en çok izlenen filmleri açıklandı. Tim Burton’un yönetmenliğini üstlendiği Dumbo, açılış haftasında açık ara zirvede yer aldı. Dumbo, hafta sonunda 45 milyon dolarlık hasılata imza attı. Film dünya genelinde ise 116 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler

Dumbo’nun zirvede yer aldığı haftada Us, 33.605 milyon dolarlık hasılatla ikinci sırada kendisine yer bulabildi. Geçtiğimiz hafta vizyona giren yapım, açılış haftasında ilk sırada bulunuyordu.

Geçtiğimiz hafta en çok izlenen filmler listemizin 3. sırasında ise Captain Marvel bulunuyor. Marvel sinematik evreninin 22. filmi Captain Marvel, Avengers End Game’in de rüzgarıyla muazzam bir gişe performansı sergiledi. Film geçtiğimiz hafta sonu 20.5 milyon dolarlık hasılat elde etti. Ülkemizde de yaklaşık olarak 1 milyon seyirci tarafından izlenen Captain Marvel, dünya genelinde ise 990 milyon dolarlık hasılata ulaştı.

Geçtiğimiz hafta 4. sırada yer alan Five Feet Apart bu hafta da 6.25 milyon dolarlık hasılatla yerini korumayı başardı.

En çok izlenen filmler listemizin son sırasında ise vizyona yeni giren filmlerden Unplanned bulunuyor. Film açılış haftasında 6.11 milyon dolarlık hasılatla imza attı.

Malum önümüzdeki günlerde Avengers Endgame ve Pokemon Detective Pikachu gibi iki iddialı yapım vizyona girecek. Muhtemelen bu iki film 2019’un en çok izlenen filmleri olacaktır. Yine de bekleyip göreceğiz.