M4’lü MacBook Air İçin Tarih Verildi

macbook air

İsmi dedikodularla anılan M4 işlemcili MacBook Air’ın ne zaman çıkacağına dair yeni bir tarih verildi. Bu bilgi güvenilir iki farklı kaynaktan geldi. Konuyu daha fazla uzatmadan neler olduğuna yakından bakalım…

Ekran analisti Ross Young, M4’lü MacBook Air ve 10.9 inç’lik yeni iPad’e ait ekran sevkiyatlarının ekim ayında başlayacağını söyledi. 10.9 inç’lik modelin ekim ayında tanıtılması bekleniyordu, fakat Ross Young’ın verdiği bilgiye bakarsak 10.9 inç’lik yeni iPad’i daha beklemek gerekecek. Bu durum tabletin 2025’te çıkacağını gösteriyor.

Yeni MacBook Air’a gelince, Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman’a göre M4 işlemcili 13 ve 15 inç’lik yeni MacBook Air’lar 2025’in ilk çeyreğinde piyasaya sürülecek. Gurman, ekran sevkiyat tarihinin de ilk çeyrekteki çıkışı doğruladığını vurguladı. Normalde M4’lü Air modellerinin de 2025’in 1. yarısı sonuna doğru yani gelecek mayıs ya da haziran civarında satışa sunulması tahmin ediliyordu.

macbook air

Apple’ın M4’lü MacBook Pro, Mac mini, iMac ve iPad mini’yi gelecek ay içinde tanıtması ve kasımda da çıkarması bekleniyor. M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini’nin M4 ve M4 Pro yonga seçenekleriyle geleceği belirtiliyor. Sözünü ettiğimiz tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi kullanılacak. Ancak daha üst seviye olan MacBook Pro’larda M4 Pro ve M4 Max işlemcileri yer alacak.

Alien Earth’ü İzleyince Kapınızı Kilitleyeceksiniz!