macOS Sonoma 14.6 Güncellemesi Beklenen Yeniliği İçeriyor

macbook

Mac kullanıcıları dikkat! Apple macOS Sonoma 14.6 güncellemesini yayınladı. Bu güncelleme aylardır beklenen bir özelliği de beraberinde getiriyor.

macOS Sonoma 14.6 güncellemesi 14 inç’lik M3 MacBook Pro’yu yakından ilgilendiriyor. Yeni güncelleme sayesinde M3’lü 14 inç’lik MacBook Pro artık kapak kapalıyken harici iki ekranı çalıştırabiliyor. Apple’ın geçtiğimiz martta piyasaya sürdüğü M3’lü MacBook Air’larda çift ekran desteği var. Fakat 2023 Ekim ayında çıkan 14 inç’lik MacBook Pro’da bu özellik yoktu. Apple o zamanlar çoklu ekran desteği için yazılım güncellemesi çıkaracağını söylemişti. Aslında bu desteğin daha erken gelmesi bekleniyordu, biraz rötarlı da olsa Apple sözünü tutmuş oldu.

M3 Pro ve M3 Max yongalarına sahip üst seviye MacBook Pro’lar zaten birden fazla harici ekranı destekliyor. Bu nedenle macOS Sonoma 14.6 güncellemesi 14 inç’lik M3’lü model için önemli. Bundan sonra cihaz kapağı açıkken 6K çözünürlüğünde harici ekranı, kapalıyken 60Hz’e kadar 5K çözünürlüğünde iki harici ekranı destekliyor. macOS Sonoma 14.6 ekran güncellemesinin yanı sıra bir dizi güvenlik açığını kapatırken, hata düzeltmeleri de içeriyor.

macOS Sonoma 14.6

M4 işlemcili Mac’ler de yolda. Gazeteci Mark Gurman, MacBook Pro ve Mac mini’nin bu yıl içinde M4 serisi yongalarla yenileneceğini söyledi. Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro’da M4 olacak. Üst seviye 14 ve 16 inç’lik modellerde ise M4 Pro ve M4 Max kullanılacak. Mac mini’de M4 ve M4 Pro’nun olması bekleniyor. MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro’nun da 2025 içinde M4’le güncellenmesi bekleniyor. Mac Studio’nun en üst modeli muhtemelen M3 Ultra ile piyasaya sürülecek.

Gurman daha önce M4’lü Mac’ler için bir yol haritası paylaşmıştı, M4’lü ilk Mac modellerinin 2024 sonu ile 2025 başları arasında bir yerde çıkacağını söylemişti. Bu sefer Gurman yeni Mac’lerin yıl sonunda geleceğini daha kesin bir dille söylüyor. Ekim ayı genel olarak Apple’ın yeni Mac’leri satışa sunduğu aydır. MacBook Pro ve Mac mini’nin yenilenmiş modellerini muhtemelen ekimde göreceğiz.

iPhone İçin iOS 17.6 Güncellemesi Yayınlandı