M4’lü MacBook Pro’ların Bu Sene Geleceği Yeniden Doğrulandı

macbook pro 1

M4 işlemcisinden güç alan ilk MacBook Pro’ları ve diğer Mac modellerini 2024 sonunda göreceğimiz birçok kaynak tarafından açıklanmıştı ki şimdi de elimizde çıkış tarihini onaylayan yeni bir rapor var.

Kıdemli ekran analisti Ross Young, 14 ve 16 inç’lik M4’lü MacBook Pro‘lara ait ekranların sevk edildiğini söyledi. Young’un bu açıklaması muhtemelen ekimde gerçekleşek olan Mac lansmanını tekrardan onaylıyor. Bloomberg’ten Mark Gurman, analist Jeff Pu gibi güvenilir kaynaklar da bu sene sonunda M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac’in tanıtılacağını birkaç kere dile getirmişti.

Mark Gurman’a göre M4’lü Mac mini piyasada olan Mac mini’den daha küçük yeni tasarıma sahip olacak. Muhtemelen yarı boyutunda olacak. Yeni mini M4 ve M4 Pro seçenekleriyle bu sene satışa sunulacak. Gurman tedarikçilerin standart M4’lü mini’yi ağustos ayında Apple’a göndermeye başlayacağını, M4 Pro’lu üst seviye modelin de ekim ayında hazır olacağını söyledi. Tasarım değişikliği de 2010’daki Steve Jobs döneminden bu yana Mac mini’de yapılan ilk tasarım yenilemesi olacak.

macbook pro

Giriş seviyesi 14 inç’lik MacBook Pro modelinde M4 çipi olacaktır. Ancak daha üst seviye olan Pro modellerde M4 Pro ve M4 Max işlemcileri kullanılacaktır. M4’lü Mac Studio, Mac Pro ve MacBook Air ise 2025’te satışa sunulacak.

M4 çipi M3’te olduğu gibi TSMC’nin 3 nm süreciyle üretiliyor. Ancak performans ve verimlilik iyileştirmelerine sahip. Apple ayrıca M4’te yapay zeka özellikleri için yeni ve daha güçlü Neural Engine’a yer verdi.

Realme 13 5G Resmi Olarak Tanıtıldı