M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac Bu Sene Geliyor

Katlanabilir MacBook bekleyişi

Güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman, M4’lü MacBook Pro ve diğer Mac modellerinin bu yıl içinde çıkacağını yeniden doğruladı. Bununla birlikte ilginç bir detay daha açıkladı.

Mark Gurman daha önce M4’lü Mac’lerin yol olduğunu ve 2024 sonunda ilk cihazların satışa sunulacağını açıklamıştı. Gurman yeni yayınladığı raporda çıkış tarihini tekrarladı ve Apple’ın M4 işlemcili yeni Mac’ler için hazırlık yaptığını belirtti. M4’lü MacBook Pro, Mac mini ve iMac bu sene sonunda çıkacak. 2025’te ise M4’lü MacBook Air, Mac Studio ve Mac Pro piyasaya sürülecek. Böylece tüm Mac ailesi M4’le güncellenmiş olacak. Burada ekstra parantez açmamız gerekiyor, Mac Studio’nun en üst modelinin M3 Ultra işlemcisiyle gelme ihtimali de var.

Giriş seviyesi 14 inç’lik Pro modelinde M4 çipi olacaktır. Ancak daha üst seviye olan modellerde M4 Pro ve M4 Max çipleri kullanılacaktır. Mac mini’nin M4 ve M4 Pro seçenekleriyle çıkması bekleniyor.

macbook pro

Tüm bunlarla birlikte Mark Gurman “en az bir Mac modelinde dikkat çekici değişiklikler” olacağını söyledi. Apple bu sene çıkardığı yeni nesil iPad Pro’da yeni tasarım dili kullandı. M4’lü iPad Pro oldukça ince ve şirketin benimsediği “En ince ve en hafif” felsefenin sonucu olarak geliştirildi. Gurman’ın bahsettiği dikkat çekici değişikliklerden biri belki ince tasarımlı MacBook olabilir. Daha önce de MacBook Pro’nun daha ince bir versiyonunun geliştirilmekte olduğu bildirilmişti. Belki de Face ID özelliği de olabilir. Şu aşamada tam olarak bir yorumda bulunamıyoruz.

Ekran analisti Ross Young’a göre de M4’lü MacBook Pro modelleri 2024’ün son çeyreğinde piyasaya sürülecek. Young, 14 ve 16 inç’lik yeni MacBook Pro’ların panel sevkiyatının 3. çeyrekte başlayacağını, bu durumun da 4. çeyrekteki Mac lansmanını işaret ettiğini söyledi.

Deadpool rekor üstüne rekor kırıyor