iQOO Z9 Turbo+’ın Tanıtım Tarihi Resmen Açıklandı

iQOO Z9 Turbo+

iQOO Z9 serisinin merakla beklenen yeni üyesi iQOO Z9 Turbo+’ın tanıtılacağı tarih, bu kez doğrudan iQOO tarafından açıklandı.

Bildiğiniz gibi bu hafta başında gelen bir sızıntı, iQOO Z9 Turbo+’ın ne zaman tanıtılacağını ortaya çıkarmıştı. Sızdırılan bu bilgilerde, iQOO Z9 serisinin yeni üyesinin 24 Eylül’de tanıtılacağı söyleniyordu. Bu bilginin teyit edilmesi için çok da uzun süre beklememiz gerekmedi. iQOO, bugün telefonun resmi tanıtım afişlerini paylaşarak, iQOO Z9 Turbo+’ın söylendiği gibi 24 Eylül’de tanıtılacağını resmen duyurdu.

Öte yandan yayınlanan bu afişle birlikte telefonun yonga seti de resmen açıklandı. iQOO Z9 Turbo+, son gelen sızıntılarda da söylendiği gibi Dimensity 9300+ yonga setinden güç alacak.

iQOO Z9 Turbo Dimenisty 9300 Plus scaled 1

iQOO Z9 Turbo+ hem tasarımıyla hem de teknik özellikleriyle iQOO Z9 Turbo ile oldukça benzer olacak. Plus modelinin standart Turbo’dan en büyük farkı ise yonga seti olacak. Hatırlarsanız iQOO Z9 Turbo, Snapdragon 8s Gen 3’ten güç alıyordu.

Plus modelinin Z9 Turbo’dan daha gelişmiş olduğu tek nokta yonga seti olmayacak. Telefonun bataryası da standart Turbo’dan daha büyük olacak. 6000 mAh’lık bir bataryaya sahip olan Turbo’nun aksine Turbo+’ta 6400 mAh’lık bir batarya bulunacak. Şarj hızı ise 80W’ta kalacak.

Daha önce gelen bilgilere göre Turbo gibi Turbo+ da 6.78 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144Hz olacak. Bu ekranın üzerinde 16 megapiksellik selfie kamerası yer alacak. Telefonun çift arka kamerasının ana lensinin 50 megapiksel olacağı, ona 8 megapiksellik geniş açılı lensin eşlik edeceği söyleniyor.

Amazon Prime Day İndirim Günleri Ekim Ayında Tekrarlanacak