M4 İşlemcili Mac’ler Bu Sırayla Satışa Çıkacak

macbook air

Apple’ın yeni nesil Mac’leri hakkında daha fazla detay gelmeye devam ediyor. Mark Gurman bu sefer hangi modelin ne zaman piyasaya sürüleceğini açıkladı.

Gazeteci Mark Gurman geçtiğimiz günlerde M4 işlemcili ilk Mac’lerin bu yılın sonlarına doğru piyasaya sürüleceğini ve 2025’te daha fazla modelin bunu takip edeceğini söylemişti. Gurman şimdi de Apple‘ın yeni Mac’leri için daha detaylı yol haritası paylaştı.

İşte Mark Gurman’a göre M4’lü Mac’lerin çıkış sırası şu şekilde:

-Giriş segmenti M4’lü 14 inç’lik MacBook Pro 2024 sonunda çıkacak.
-Yine 2024 sonunda M4’lü iMac satışa sunulacak.
-M4 Pro/Max işlemcili 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’lar 2024 sonuyla 2025 başı arasında çıkacak.
-M4/M4 Pro seçeneklerine sahip Mac mini 2024 sonuyla 2025 başı arasında piyasaya sürülecek.
-M4’lü 13 ve 15 inç’lik MacBook Air’lar 2025 baharında çıkacak.
-Üst düzey M4 çipli Mac Studio 2025 ortasında satışa sunulacak.
-M4 Ultra çipli Mac Pro da 2025’in 2. yarısında çıkacak.

apple

Gurman, Apple’ın Mac Studio ve Mac Pro için M3 Ultra çipini de test ettiğini yineledi, ancak üst düzey masaüstü bazı Mac modellerinin M3 serisini atlayıp M4 işlemcisine geçiş yapacağını vurguladı.

İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapora göre Apple M4 işlemcisi tasarım halinden tamamen çıktı ve final aşamasına geçti. Kaynaklar teknoloji devinin final aşamasında sıkı kontroller yaptığını ve işlemcinin üretim aşamasına yaklaştığını söyledi. Üretim kademesinde en başta deneme üretimleri olacaktır ve sonra da seri üretim başlayacaktır.

Apple M4 işlemcisi M serisi içinde şimdiye kadarki en fazla çekirdeğe sahip çip olacak. Apple’ın yeni nesil yongayı yapay zeka özelliklerine göre tasarladığı vurgulanıyor. Hem M4 hem de A18 çipleri gelişmiş Neural Engine içerecek ve her ikisi de 3 nm süreciyle üretilecek.

NASA Robot Köpeklerini Ay İçin Eğitiyor