Rapor: M3’lü MacBook’lar beklenenden daha geç tanıtılacak

macbook pro

Sene başından bu yana Apple’ın M3 işlemcili MacBook’ları ve iMac’i bu sene tanıtacağına dair iddialar var. Yeni Mac’lerin Ekim ayında açıklanacağı ileri sürülüyordu. Fakat taze bir rapora göre duyuru daha geç olabilir.

Weibo’da paylaşılan rapora göre Apple, M3 işlemcili Mac’leri Kasım ayının başlarında veya ortasında tanıtabilir. Kaynak M3’ten güç alan 13 inç’lik MacBook Pro, 13 inç’lik MacBook Air ve 24 inç’lik iMac’in duyurulacağını yeniden onaylıyor. Kısa süre önce çıkan bir söylentide ise yeni Mac’lerin Ekim sonuna doğru açıklanacağı iddia edilmişti. Mark Gurman, DigiTimes ve farklı kaynaklar da Ekim ayını işaret etmişti. Yeni rapor tarih konusunda eski dedikodulardan farklı. İlk defa Ekim ayı dışında başka bir tarih bilgisi geçiyor.

Diğer yandan yakın tarihli başka bir dedikoduda, Apple’ın 14 inç’lik MacBook Air’ı çıkarmak istediği ve bu yeni modelde M3 çipi kullanılacağı ileri sürülmüştü. Söz konusu 14 inç’lik model, M3’le yenilenmesi beklenen 15 inç’lik MacBook Air’la tanıtılabilir.

M3 işlemcili Mac mini modeli de var. Apple’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Mark Gurman M3 çipli Mac mini’nin kesinlikle geleceğini belirtirken, henüz geliştirme aşamasında olmadığını ve yakın zamanda çıkmayacağını vurguladı. Bu modelin en erken 2024’ün sonlarına kadar çıkmasını da beklemiyor. Gurman bununla birlikte Apple’ın Mac mini’yi her yıl yenilemeye gerek görmediğini söyleyerek, M2’li Mac mini’nin, M1’li modelden 2 yıl sonra geldiğini ifade etti.

macbook

14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’lar M3 Pro ve M3 Max çiplerinden güç alacak, muhtemelen 2024’ün ortasına kadar da piyasaya sürülmeyecekler.

Üst düzey M3 çiplerinin özellikleri de şu şekilde:

M3 Pro:
-12 veya 14 CPU çekirdeği (6 veya 8 performans, 4 verimlilik)
-18 veya 20 GPU çekirdeği

M3 Max:
-16 CPU çekirdeği (12 performans, 4 verimlilik)
-32 veya 40 GPU çekirdeği

M3 Ultra:
-32 CPU çekirdeği (24 performans, 8 verimlilik)
-64 veya 80 GPU çekirdeği

Standart M3 yongası ise 8 CPU (4 performans, 4 verimlilik) ve 10 GPU çekirdeğine sahip olacak. Apple ayrıca M3 serisi işlemcileri 36 ve 48 GB RAM’e sahip MacBook Pro modelleriyle test ediyor. Bu RAM değerleri, şirketin gelecekte yeni RAM seçeneklerine izin verebileceğini gösteriyor. Şu anda üst düzey MacBook Pro’lar 16, 32, 64 ve 96 GB RAM seçeneklerine sahip.

Alan Wake 2’nin yeni karakteri ortaya çıktı