Rapor: M3 işlemcili MacBook Pro bu sene çıkacak

MacBook Pro

Apple’ın yeni M3 işlemcisi hakkında çok sayıda dedikodu çıktı. M3’lü MacBook’ların ve iPad Pro’ların çıkış tarihleri hakkında bir takım söylentiler vardı. Şimdi DigiTimes yeni bir haber paylaştı. Söz konusu habere göre M3 işlemcili MacBook Pro’yu bu sene göreceğiz. İşte detaylar…

DigiTimes’ın endüstri kaynaklarına dayandırdığı raporuna göre 3 nm ile üretilmiş işlemciden güç alan yeni MacBook Pro, 2023’ün 3. çeyreğinde piyasaya sürülecek. 3 nm süreciyle üretilmişten kasıt M3 işlemcisi oluyor. M3, 5 nm ile üretilen M2’ye göre çok daha yüksek performans ve güç verimliliğine sahip olacak. Hatta M3 çipinin M2 ile benzer GPU ve CPU çekirdek sayısına sahip olacağı iddia ediliyor.

Bununla birlikte Bloomberg’ten Mark Gurman haftalık Power On bülteninde M3 çipli ilk Mac’lerin Ekim ayında satışa sunulabileceğini söyledi. Gurman’ın dedikleri ve DigiTimes’ın raporunu karşılaştırırsak, ikisi de birbirini onaylıyor. Eğer söylenenleri doğru olarak baz alırsak, M3 işlemcili 13 inç’lik MacBook Pro ve 13 inç’lik MacBook Air duyurulabilir. 24 inç’lik iMac de olabilir. Fakat yeni iMac’in 2024’te de gelebileceğini söyleyen farklı kaynaklar var. Yeni modelin tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak.

macbook pro

Diğer yandan birkaç gün önce isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan başka bir dedikoduda, Apple’ın 14 inç’lik MacBook Air’ı çıkarmak istediği ve bu yeni modelde M3 çipi kullanılacağı ileri sürülmüştü. Söz konusu 14 inç’lik model, M3’le yenilenmesi beklenen 15 inç’lik MacBook Air’la tanıtılabilir.

M3 işlemcisinin güç vereceği diğer Apple ürünü ise iPad Pro serisi olacak. 2024’ün ilk yarısında çıkması beklenen yeni iPad Pro’larla ilgili ekran paneli problemi var. Söylenenlere göre yeni Pro’larda OLED ekran yer alacak. Ancak OLED panellerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle yeni iPad Pro’ların fiyatının beklenen daha yüksek olabileceği iddia ediliyor.

İddia: iPhone 15’te yeni pil teknolojisi kullanılacak