Apple’ın tedarikçileri yeni Mac’ler için hazırlıklar yapıyor

apple

Apple’ın bu sene Ekim ayında M3 işlemcili yeni Mac’leri piyasaya sürebileceğine dair haberler gündeme gelmişti. DigiTimes’ın yeni raporu söz konusu haberlerin gerçek olabileceğini ortaya koyuyor. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara bakalım.

DigiTimes’ın raporuna göre Apple‘ın tedarik zinciri bu yılın sonlarında piyasaya sürülecek yeni iPhone’lar ve Mac’ler için hazırlık yapıyor. Sektör kaynaklarına dayandırılan rapor, tedarik zincirinin iPhone ve Mac cihazlar için hazırlıklarını hızlandırdığını, OSAT ASE Technology Holdings ve CHPT gibi isimlerin 2023’ün 3. çeyreğinde satışlarında artış beklediğini vurguluyor.

Temmuz başlarında Bloomberg’den Mark Gurman, M3 işlemcili ilk Mac’lerin Ekim’de satışa sunulabileceğini, tedarik zincirinin 3. çeyrekte hazırlık yapmasının mantıklı olacağını söylemişti. DigiTimes’ın raporu, Gurman’ın dedikleriyle birbirini tutuyor. M3 işlemcili ilk Mac’lerin muhtemelen 13 inç’lik MacBook Pro ve MacBook Air olması bekleniyor. 24 inç’lik yeni iMac de belki duyurabilir, fakat M3 çipli yeni iMac’in 2024’te gelebileceğine dair farklı raporlar da var. Bu yüzden durumu belirsiz.

apple

Mark Gurman kısa süre önce paylaştığı Power On bülteninde M3 işlemciyle donatılmış üst düzey MacBook Pro’ların 2024’ten önce gelmeyeceğini belirtti. Gurman’a göre 14 ve 16 inç’lik modeller M3 Pro ve M3 Max çiplerinden güç alacak, muhtemelen 2024’ün ortasına kadar da piyasaya sürülmeyecekler.

Diğer yandan birkaç gün önce isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan başka bir dedikoduda, Apple’ın 14 inç’lik MacBook Air’ı çıkarmak istediği ve bu yeni modelde M3 çipi kullanılacağı ileri sürülmüştü. Söz konusu 14 inç’lik model, M3’le yenilenmesi beklenen 15 inç’lik MacBook Air’la tanıtılabilir. M3 işlemcisinin güç vereceği diğer Apple ürünü ise iPad Pro serisi olacak.

Capcom ‘milyonlar satacak’ yeni bir oyun çıkarmayı planlıyor