Rapor: M3 işlemcili MacBook Pro ve Mac mini’nin çıkış tarihi ortaya çıktı

macbook pro

Apple’a yakınlığıyla bilinen Mark Gurman, M3 işlemcili üst düzey MacBook Pro ve Mac mini’nin ne zaman piyasaya sürüleceğine dair tarih verdi.

Mark Gurman, Apple hakkında yine ilginç detaylar paylaştı. Gurman, M3 çipli Mac mini’nin kesinlikle geleceğini belirtirken, henüz geliştirme aşamasında olmadığını ve yakın zamanda çıkmayacağını vurguladı. Bu modelin en erken 2024’ün sonlarına kadar çıkmasını da beklemiyor. Bununla birlikte Apple’ın Mac mini’yi her yıl yenilemeye gerek görmediğini söyleyerek, M2’li Mac mini’nin, M1’li modelden 2 yıl sonra geldiğini ifade etti.

MacBook Pro’ya gelecek olursak, Mark Gurman’a göre 14 ve 16 inç’lik modeller M3 Pro ve M3 Max çiplerinden güç alacak, muhtemelen 2024’ün ortasına kadar da piyasaya sürülmeyecekler.

macbook pro

M3 işlemcili ilk Mac’lerin bu sene Ekim ayında çıkması bekleniyor. Mark Gurman, DigiTimes ve farklı kaynaklardan gelen raporlarda Ekim ayı söylenmişti. Muhtemelen M3’lü 13 inç’lik MacBook Pro ve MacBook Air tanıtılabilir. 24 inç’lik iMac’ten de söz ediliyor, fakat yeni iMac’in 2024’te de gelebileceğini söyleyen başka kaynaklar var. Yeni modelin tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak.

Diğer yandan birkaç gün önce isimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılanbir dedikoduda, Apple’ın 14 inç’lik MacBook Air’ı çıkarmak istediği ve bu yeni modelde M3 çipi kullanılacağı ileri sürülmüştü. Söz konusu 14 inç’lik model, M3’le yenilenmesi beklenen 15 inç’lik MacBook Air’la tanıtılabilir. M3 işlemcisinin güç vereceği diğer Apple ürünü ise iPad Pro serisi olacak. 2024’ün ilk yarısında çıkması beklenen yeni iPad Pro’larla ilgili ekran paneli problemi var. Söylenenlere göre yeni Pro’larda OLED ekran yer alacak. Ancak OLED panellerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle yeni iPad Pro’ların fiyatının beklenen daha yüksek olabileceği iddia ediliyor.

Football Manager’da 500 sezon ilerleyen oyuncu rekorlar kitabına girdi