Apple M3 Max işlemcisinin özellikleri ortaya çıktı

apple

Apple’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Mark Gurman’a göre Apple, M3 Max yongasını da test ediyor. Yeni nesil çip, M2 Max’in yerini alacak ve önümüzdeki yıl çıkacak olan MacBook Pro’larda kullanılacak.

Sizlerle paylaştığımız bir haberde geliştirici kayıtlarında M3 çipli Mac mini’ye dair kanıtların bulunduğunu bildirmiştik. Ancak kayıtlarda başka testlerin de yapıldığı ortaya çıktı ki, bunlardan birisi M3 Max yongasına ait görünüyor. Mark Gurman’ın bildirdiklerine göre M3 Max, 16 çekirdekli işlemciye (12 çekirdek performans, 4 çekirdek verimlilik) ve 40 çekirdekli grafik işlemcisine sahip. Karşılaştırma yapacak olursak, M2 Max çipinde 12 çekirdekli işlemci ve 38 çekirdekli grafik işlemcisi bulunuyor. M3 Max’in kullanıldığı test cihazında 48 GB RAM var. Test cihazının kod adı J514 ve üst düzey bir MacBook Pro modeli.

apple

Mevcut MacBook Pro 96 GB RAM’e kadar destek veriyor. M3 Max’li MacBook Pro çıktığında test cihazındaki gibi 48 GB RAM’le sınırlı olmayacaktır ve daha fazla RAM desteği sunacaktır.

M3 serisi işlemciler, A17 Bionic’le birlikte 3 nm’de üretilecek. Hatta iddia edilenlere göre A17 Bionic seri üretime girdi. M3 Max’in 3 nm süreciyle üretilmesi, M2 Max’a göre daha fazla hız ve verimlilik sağlayacak.

Apple’ın ilk M3 işlemcili Mac’leri Ekim ayında satışa sunması bekleniyor. Mark Gurman’a göre Ekim’de standart M3 çipini kullanan 13 inç’lik MacBook Pro ve MacBook Air’i göreceğiz. M3 Max’li 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro’lar 2024’te piyasaya sürülecek. M3’lü 24 inç’lik iMac’in bu sene veya gelecek yıl içinde çıkması bekleniyor. iMac hakkında birbirine taban tabana zıt iddialar olduğu için dedikodulardaki tarih bile belirsiz.

iPhone 15 Pro’larda 2 TB depolama seçeneği olacak