X, paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırmaya başladı

IBM, X platformdaki reklamlarını şimdilik askıya aldı. İşte tüm detaylar.

Elon Musk’ın Twitter’ı devralmasının ardından çoğu şey ne yazık ki ters gitti ve platform yeni bir kimlikle X olarak değiştirildi. İşte tüm detaylar.

X şu anda komple bir yenilenmeden geçiyor ve Elon Musk Twitter üzerinde yapılan hataları tekrarlamadan sağlam bir platform oluşturmaya çalışıyor, bu nedenle de tüm kurallar değişiyor diyebiliriz. Özellikle ağırlıklı olarak haber ve medya yayınlarını takip ediyorsanız, X’teki gönderiler artık oldukça farklı görünebilir. Eskiden Twitter olarak bilinen web sitesi, Ağustos ayında bildirilen bir değişikliği uygulamaya başlayarak, yayınlanan bağlantılardan başlıkları kaldırmaya başladı. O zamanlar web sitesi sahibi Elon Musk, fikrin doğrudan kendisinden geldiğini ve bunun “[platformun] estetiğini büyük ölçüde geliştireceğini” söylemişti. Bir bağlantı paylaştığınızda ve platformda görüntülendiğinde yalnızca makalenin URL’sini içeren görsel görünecek. Web’de hâlâ makale pasajını ve başlığının kısaltılmış versiyonunu görüyor olacaksınız.

X, paylaşılan bağlantılardan başlıkları kaldırmaya başladı

Reklamverenlerin kendilerine bir ön izleme gösterildiğinde yeni formattan hoşlanmadıkları bildirildi, ancak değişikliğin hâlâ devam ettiği açıkça görülüyor. X’in format değişikliğinin ana nedeni, görünüşe göre, zaman çizelgesinin ekranda görünen kısmına daha fazla gönderi sığdırarak gönderilerin daha kompakt görünmesini sağlamak. Buna ek olarak Musk böylece kullanıcıların tıklama tuzaklarından da kurtulacağını düşünüyor.

Musk, formattaki değişikliğin ana itici gücünün web sitesinin estetiği olduğunu açıkça iddia etse de, daha fazla insanı doğrudan X üzerinde uzun biçimli parçalar yayınlamaya teşvik etmeye çalıştığı da bir sır değil.

OnePlus Open inceleme videosunda tüm detaylarıyla görüldü