Rapor: M3’lü MacBook’lar bu sene çıkmayacak

123 6

M3 işlemcili yeni MacBook’ların bu yıl satışa sunulacağına dair çeşitli raporlar yayınlandı. Geçtiğimiz günlerde Apple’ın tanıtımı Kasım ayı başlarında yapacağına dair söylenti çıkmıştı. Ancak DigiTimes’ın yeni araştırma raporuna göre yeni MacBook’ları 2024’ten önce görmeyeceğiz.

DigiTimes’ın yeni öngörü raporuna göre Apple’ın bu seneki MacBook sevkiyatlarında önemli düşüş bekleniyor. Raporda “ABD’li şirket 2024’te TSMC’nin 3 nm süreciyle ürettiği işlemcilere geçmeyi planlıyor” ifadesi kullanılmış. Yeni işlemcilerden kasıt M3 serisi oluyor. Özetle M3 işlemcili MacBook’lar 2024’te çıkacak. Ayrıca DigiTimes 2027’de dizüstü bilgisayar pazarında Güney Koreli üreticilerin (LG ve Samsung) OLED üretim kapasitesini arttıracağını söylüyor. Bu durumun Apple’ın OLED paneli benimsemesinden kaynaklandığını ileri sürüyor. Ekran analisti Ross Young da OLED’li MacBook Pro’ların 2026 veya 2027’de çıkacağını söylemişti.

macbook

DigiTimes daha önce paylaştığı bir raporda ise standart M3 işlemcisine sahip Mac’lerin Ekim ayında çıkabileceğini iddia etmişti. Ancak şöyle bir durum var, DigiTimes’ın tedarik zinciriyle sağlam bağlantıları bulunuyor. Tedarikçilerden edindiği bilgilerle belirli tahminler yapıyor. Bu yüzden de öngörülerinde değişiklikler olabilir. Ama sicili oldukça sağlam bir kaynak. Geçmiş dönemde paylaştığı birçok bilgi doğru çıkmıştı.

M3 işlemcisi iMac ve Mac mini’de de kullanılacak. Yeni iMac’in tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak. Apple’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Mark Gurman M3 çipli Mac mini’nin kesinlikle geleceğini belirtirken, henüz geliştirme aşamasında olmadığını ve yakın zamanda çıkmayacağını vurguladı. Bu modelin 2024 sonlarına kadar çıkması beklenmiyor. Gurman bununla birlikte Apple’ın Mac mini’yi her yıl yenilemeye gerek görmediğini söyleyerek, M2’li Mac mini’nin, M1’li modelden 2 yıl sonra geldiğini ifade etti.

Motorola Edge (2023) resmen tanıtıldı