15 inç’lik MacBook Air satışları beklentilerin oldukça altında kaldı

macbook air

Haziran ayında piyasaya sürülen 15 inç’lik MacBook Air genel olarak beğenildi ve olumlu eleştiriler aldı. Fakat yeni bir rapora göre satışlar hedeflenenin yanından bile geçmiyor. İşte detaylar…

DigiTimes’ın tedarik zinciri kaynaklarına dayandırdığı raporuna göre 15 inç’lik MacBook Air satışları, tahmin edilen satış rakamının yarısına bile ulaşamadı. DigiTimes bu durumun bir sonucu olarak üretimin azaltılacağını iddia ediyor. Hatta DigiTimes, ismi belirtilmemiş satıcıların ve muhtemelen Apple’ın üretimin bir süreliğine durdurulmasını istediğini ileri sürüyor. Burada şöyle bir durum daha var, DigiTimes, tedarik zinciriyle sağlam bağlantıları olan ve sicili temiz bir kaynak. Ancak geçmiş dönemde Apple’ın planları hakkında paylaştığı bazı raporlar gerçek çıkmamıştı.

MacBook’lar hakkında rivayetler bitmek bilmiyor. Bir de 14 inç’lik gizemli MacBook Pro modeli var. Kısa süre önce çıkan bir söylentide Apple’ın 14 inç’lik MacBook Pro düşündüğü ve piyasaya sürebileceği iddia edildi. Bunun dışında dizüstü bilgisayarın ne gibi özelliklere sahip olacağı belli değil.

macbook air

Geçtiğimiz haftalarda Mark Gurman, Ming-Chi Kuo gibi isimler M3 işlemcili 13 inç ve 15 inç’lik MacBook Air’ların yolda olduğunu söylemişti. Belki Apple yeni 14 inç’lik modeli M3 işlemcisiyle birlikte duyurabilir. Şu anda piyasada olan 13 ve 15 inç’lik modeller TSMC’nin 5 nm üretim sürecine dayalı olan M2 işlemcisinden güç alıyor. M3 işlemcisi 3 nm süreciyle üretilecek. Böylece M2’ye göre çok daha yüksek performans ve güç verimliliği sunacak. M3 çipinin M2 ile benzer GPU ve CPU çekirdek sayısına sahip olacağını ileri sürülüyor.

Bunlarla birlikte M3 işlemcili iMac ve 13 inç’lik MacBook Pro modelleri de geliştiriliyor. Yeni iMac’in 2024’ün başlarında çıkması bekleniyor. Yeni modelin tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak.

Standart iPhone 15 modellerinde 48 MP kamera yer alıyor