Rapor: M3’lü MacBook Air’lar Mart Ayında Çıkacak

macbook air 1

2023’ün son anlarını yaşadığımız şu saatlerde bile dedikodular durmak bilmiyor. Yepyeni bir rapor M3’lü MacBook Air’ların martta satışa çıkacağını ileri sürdü.

Gazeteci Mark Gurman kısa süre önce M3 işlemcili MacBook Air‘ların önümüzdeki martta piyasaya sürülebileceğini söylemişti. Başka bir dedikodu da bu durumu doğrulamıştı. İsimsiz tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan taze bir rapor iddiaları yeniden onayladı. Söz konusu rapora göre Apple yeni MacBook Air’ları mart ayında satışa sunmak istiyor. Kaynaklar sevkiyatın şubat ayında başlamak üzere planlandığını da iddia etti. M3’lü MacBook Air’larda tasarımsal olarak değişiklik olması beklenmiyor. Çünkü Apple, 2022’de tasarımı elden geçirmişti. Yenilikler donanımsal olacak.

M3’lü modellerin çıkmasından sonra M1 işlemcili MacBook Air’ın kademeli şekilde piyasadan kaldırılacağı belirtiliyor. M1’li MacBook Air’ın piyasadan çekilmesiyle birlikte M2’li MacBook’lar standart model olacak. M3’lü yeni dizüstü bilgisayarlar ağırlıklı olarak M1’li veya Intel işlemcili MacBook kullanıcılarını, ilk kez MacBook almak isteyen tüketicileri hedefliyor.

macbook air

Diğer yandan M3’lü yeni MacBook Pro’lar da 8 GB RAM’den dolayı eleştiriliyor. Birçok tüketici ve sektör uzmanı MacBook Pro serisinde başlangıç olarak 16 GB RAM olması gerektiğini savundu. Apple’ın ürün ve pazarlama bölümünden Bob Borchers eleştirilere yanıt verdi.

Bob Borchers, Çinli içerik üreticisi Lin YilYi ile röportaj gerçekleştirdi. Borchers, 8 GB belleği verimli kullandıklarını ve birleşik bellek mimarisi olduğunu vurguladı. Borchers açıklamasının devamında şunları söyledi:

“M3’lü MacBook Pro’daki 8 GB RAM’in diğer PC’lerdeki 16 GB RAM’e eş değer olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi biz belleği daha verimli kullanıyoruz. Tüketicilere ne yapmak istediklerini denemelerini tavsiye ederim. Bence inanılmaz performansla karşılaşacaklar. İnsanların teknik özelliklerin ötesine bakmalarını, ürettiğimiz sistemleri gerçekten kullanmış güvenilir kişileri dinlemelerini gerektiğini düşünüyorum”

Netflix yeni dizisi ile olay oldu