M3 İşlemcili Yeni MacBook Air’lar Açıklandı

macbook air 1

Yeni MacBook Air’ların özellikleri nedir? Türkiye fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Aylardır M3’lü MacBook Air modelleri hakkında dedikodular gündeme geliyordu. Sonunda Apple’dan beklenen resmi açıklama geldi. Cupertino merkezli şirket M3’ten güç alan 13 ve 15 inç’lik yeni dizüstü bilgisayarlarını tanıttı. Teknoloji devinin açıklamasına göre yeni modeller, M1 işlemcili eski modellerden %60, Intel tabanlı en güçlü MacBook Air’dan da 13 kat daha hızlı. Apple yeni Air’ların daha hızlı ve daha verimli Neural Engine sayesinde yapay zekada en iyi tüketici dostu dizüstü modeli olduğunu da vurguladı.

Yeni MacBook Air‘larda M3 işlemci haricinde Wi-Fi 6E, sesli ve görüntülü aramalar için gelişmiş ses netliği, ses yalıtımı, geniş spektruma sahip mikrofon modları, gece yarısı renk seçeneğinde parmak izine karşı daha dayanıklı yüzey bulunuyor. Önceki modeller tek bir harici ekran desteği sunarken, yeni modeller iki adede kadar da harici ekranı destekliyor.

macbook air

Depolama alanı da 256 GB’tan 512 GB’a yükselmiş. Yeni Air’daki 512 GB’lık SSD’nin, M3 çipli MacBook Pro’daki 512 GB’lık SSD’le aynı olup olmadığı belli değil. Şöyle bir durum var, Zone of Tech kanalının yaptığı teste göre M3’lü MacBook Pro’nun SSD’si beklendiği gibi hızlı çıkmadı. Zone of Tech, M3 işlemcili ve M3 Pro’lu yeni MacBook Pro’lara okuma yazma testi yaptı. Sonuçlara göre M3’lü modelin SSD’si, M3 Pro’nun oldukça gerisinde kaldı. Belki Apple bu yavaş performanstan dolayı Pro’daki depolama biriminin aynısını yeni Air’larda kullanmamış olabilir. Tabii ki bu durum cihaz piyasaya sürüldüğünde yapılan incelemede ortaya çıkacaktır. Apple’ın yeni dizsütü bilgisayarlarının hepsinde çift NAND depolama çipi yer alıyor.

Gümüş, yıldız ışığı, uzay grisi ve gece yarısı renkleriyle gelen yeni cihazların ön siparişleri başladı. M3’lü MacBook Air’lar 13 Mart’ta Türkiye’de satışa sunulacak. 13 inç’lik modelin başlangıç fiyatı 55.499 TL, 15 inç’lik modelin fiyatı ise 63.499 TL.

VALORANT EMEA 2024 Kick Off Tamamlandı