Rapor: Apple Yeni MacBook Air’lar İçin Hazırlık Yapıyor

macbook air

Mark Gurman kısa süre önce yeni MacBook Air’ların yolda olduğunu söylemişti. Güney Kore’den gelen taze bir rapor 2024 model MacBook Air’larla ilgili biraz daha detay verdi.

Apple‘ın planlarına yakın isimsiz kaynaklara göre teknoloji devi M3’lü MacBook Air’ları önümüzdeki mart ayında piyasaya sürmek için hazırlık yapıyor. Dizüstü bilgisayarlardaki en büyük yenilik M3 işlemcisi olacak. Kaynaklar cihazlarda işlemci dışında dikkat çekici bir yeniliğin olmayacağını vurguladı. Bununla birlikte raporda Apple’ın M1 işlemcili MacBook Air’ı kademeli şekilde piyasadan kaldıracağı belirtiliyor. M1’li MacBook Air’ların çekilmesi, M2’li modelin yeni en temel Air olacağını gösteriyor. Mark Gurman da yeni MacBook Air’ların mart ayında geleceğini söylemişti. Bu açıdan bakarsak yeni iddia, Gurman’ın çıkış tarihini destekliyor.

M3’lü yeni dizüstü bilgisayarlar ağırlıklı olarak M1’li veya Intel işlemcili MacBook kullanıcılarını, ilk kez MacBook almak isteyen tüketicileri hedefliyor. Mac Studio ve Mac Pro’nun da en erken 2024 sonunda yenilenmesi bekleniyor.

macbook air

Geçtiğimiz günlerde Çin’in sosyal medyası Weibo’da Mac mini için söylenti çıkmıştı. Bu söylentiye göre yeni Mac mini Apple’ın zaman çizelgesinde sonlarda yer alıyor. Mark Gurman da M3’lü mini modelinin henüz geliştirme aşamasında bile olmadığını ve 2024 sonundan önce çıkmasını beklemediğini belirtmişti. M2 işlemcili mini, M1’li modelden 2 yıl sonra geldi.

M3’lü yeni MacBook Pro’lar da 8 GB RAM’den dolayı eleştiriliyor. Birçok tüketici ve sektör uzmanı MacBook Pro serisinde başlangıç olarak 16 GB RAM olması gerektiğini savunuyor. Apple’ın ürün ve pazarlama bölümünden Bob Borchers eleştirilere yanıt verdi. Bob Borchers, Çinli içerik üreticisi Lin YilYi ile röportaj gerçekleştirdi. Borchers, 8 GB belleği verimli kullandıklarını ve birleşik bellek mimarisi olduğunu vurguladı.

12.9 inç’lik iPad Air’ın Çıkış Tarihi Yeniden Onaylandı