Diablo 4’te 1 Trilyon Canavar Öldürüldü

diablo 4 1

2023 sona erirken Blizzard, Diablo 4’le ilgili bazı istatistikleri açıkladı. Oyuncuların en çok tercih ettiği karakter sınıfları da belli oldu. İşte detaylar…

Blizzard’ın açıklamasına göre Diablo 4 çıktığından bu yana 1 trilyon canavar yok edildi. 2.4 milyon Hardcore karakteri öldü. Butcher tarafından öldürülen oyuncu karakteri sayısı ise 37 milyon. Oyuncuların en çok tercih ettiği sınıflar ise Necromancer ve büyücü oldu. Blizzard ayrıca gelecek güncellemelerde önemli değişiklikler ve yenilikler olacağının sinyalini de verdi.

Diablo 4 haziranda piyasaya sürüldü ve geçen 6 ay içinde oldukça hareketli günler geçirdi. Blizzard tarihinin en çok satan oyunu olan Diablo 4, End Game’deki eksiklikleri ve 1.1 güncellemesiyle birlikte topa tutuldu. 1.1 güncellemesinde karakterlerin gücü düşürüldü, Uber Unique eşya bulma olasığı azaltıldı, seviye atlamak zorlaştı. Tüm bunlarla birlikte 1. sezon bekleneni veremedi, hatta 1. sezonun sorunlu başlaması oyuncuları daha da soğuttu. Oyuna ilgi o kadar düştü ki, Twitch’te Diablo 4’ün izlenme sayısı %99’luk düşüşle resmen dibe çakıldı. Fakat 2. sezon oyunu toparladı.

diablo 4

2. sezonda Abattoir of Zir adındaki zindan oyuna eklendi. Bu zindan oldukça zorlu ve özel bir Glyph veriyor. Fakat Glyph’i geliştirmek vakit aldığı için oyuncular tepki gösterdi. Blizzard zindanın zorluğunu ve Glyph için gerekli tecrübe puanını dengeleyen güncelleme yayınladı. Birçok oyuncu halen Abattoir of Zir’in zorluk seviyesinin düşürülmesi ve tamamlandığında daha iyi ödüllerin verilmesi gerektiğini söylüyor. Blizzard’dan Adam Fletcher geçtiğimiz günlerde bu konuya değindi ve Blizzard’ın da oyuncularla aynı fikirde olduğunu belirtti.

Fletcher, Abattoir of Zir’in yeniden geliştirme sürecinde olacağını ve daha iyi ödüllerin verileceğini belirtti. Adam Fletcher’in söyledikleri Abattoir of Zir’in kalıcı olacağını da işaret ediyor. Diablo 4 Kan Sezonu yani 2. sezon 23 Ocak’ta son bulacak. Şirkete yakın kaynaklara göre 3. sezonda yeni Uber boss Andariel olacak. Kan Sezonu içinde Uber boss Duriel olmuştu, 3. sezonda Andariel’in yer alması şaşırtıcı değil. Büyük ihtimalle 3. sezon içeriği ocak ayının 2. haftasında özel canlı yayınla açıklanır.

Rapor: M3’lü MacBook Air’lar Mart Ayında Çıkacak