M3 İşlemcili MacBook Air’lar İçin Tarih Verildi

123 8

Apple’ın M3 yongasından güç alan yeni MacBook Pro’ları ve iMac modeli kısa süre önce piyasaya sürüldü. M3’lü MacBook Air’ların ne zaman çıkacağı merak ediliyordu. Mark Gurman bu konuyu aydınlattı.

Gazeteci Mark Gurman’a göre M3’lü MacBook Air‘lar 2024’ün Mart ayında satışa sunulabilir. Apple, MacBook Air’ın tasarımını 2022’de elden geçirmişti. Bu sene de 15 inç’lik dev ekranlı modeli piyasaya sürdü. Bu yüzden 2024’te gelecek yeni MacBook Air’larda tasarım olarak herhangi değişiklik olmayacak. Apple donanımsal yeniliklere odaklanacak. Gurman, Apple’ın 13 ve 15 inç’lik yenilenmiş MacBook Pro’lar üstünde de çalıştığını sözlerine ekledi.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ismi bilinmeyen bir kullanıcı yeni Mac mini‘nin Apple’ın zaman çizelgesinde sonlarda olduğunu ileri sürdü. Kaynağa göre M3 işlemcili Mac mini’nin çıkmasına daha var. Kaynak bununla birlikte Apple’ın MacBook Pro ve Air modellerine daha çok ağırlık verdiğini ifade etti.

macbook air

M3’lü yeni MacBook Pro’lar 8 GB RAM’den dolayı eleştiriliyor. Birçok tüketici ve sektör uzmanı MacBook Pro serisinde başlangıç olarak 16 GB RAM olması gerektiğini savunuyor. Apple’ın ürün ve pazarlama bölümünden Bob Borchers eleştirilere yanıt verdi.

Bob Borchers, Çinli içerik üreticisi Lin YilYi ile röportaj gerçekleştirdi. Borchers, 8 GB belleği verimli kullandıklarını ve birleşik bellek mimarisi olduğunu vurguladı. Borchers açıklamasının devamında şunları söyledi:

“M3’lü MacBook Pro’daki 8 GB RAM’in diğer PC’lerdeki 16 GB RAM’e eş değer olduğunu söyleyebilirim. Dediğim gibi biz belleği daha verimli kullanıyoruz. Tüketicilere ne yapmak istediklerini denemelerini tavsiye ederim. Bence inanılmaz performansla karşılaşacaklar. İnsanların teknik özelliklerin ötesine bakmalarını, ürettiğimiz sistemleri gerçekten kullanmış güvenilir kişileri dinlemelerini gerektiğini düşünüyorum”

Ekran Altı Face ID Teknolojisi iPhone 18’de Kullanılacak