M3 işlemcili yeni MacBook’lar bu sene satışa sunulabilir

macbook

Son birkaç gündür M3 işlemcili yeni MacBook modelleri ve iMac hakkında raporlar ortaya çıktı. DigiTimes, Apple’ın tedarik zincirinin hazırlıklar yaptığını ileri sürdü. Weibo’da çıkan yeni bir iddia söz konusu Mac söylentilerini doğruladı.

Ekim ayında M3 işlemcili 13 inç’lik MacBook Pro, 13 inç’lik MacBook Air ve 24 inç’lik iMac’in piyasaya sürüleceğine dair söylentiler var. Bu durum Bloomberg’ten Mark Gurman tarafından dile getirilmişti. Apple’a yakınlığıyla bilinen gazeteci Gurman, teknoloji devinin M3 çipinden güç alan ilk Mac’leri Ekim civarında piyasaya sürebileceğini söylemişti. Geçtiğimiz gün DigiTimes tarafından yayınlanan bir raporda da, Apple tedarikçilerinin yeni iPhone’lar ve Mac’ler için hazırlıklar yaptığı vurgulanmıştı.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da paylaşılan bir iddiaya göre Apple, yeni Mac’leri sonbaharda satışa sunabilir. Kaynak, teknoloji devinin tedarik zinciriyle görüşmeler yaptığını da vurguladı. Paylaşılan bu bilgiler Mark Gurman ve DigiTimes’ın raporlarıyla gayet uyumlu. Eğer söylentiler doğruysa M3 işlemcili ilk Mac’leri yıl bitmeden göreceğiz. 24 inç’lik iMac’le ilgili zıt spekülasyonlar da var, farklı kaynaklar yeni iMac’in 2024’te gelebileceğini öne sürüyor. Ancak bu modelin Ekim civarında çıkması da şaşırtıcı olmayacaktır.

macbook

M3 yongasıyla donatılmış olan üst düzey MacBook’lar ve Mac mini için beklemek gerekecek. Mark Gurman, yeni Mac mini’nin 2024 sonundan önce çıkamayacağını belirtti. Pro’ya gelecek olursak, 14 ve 16 inç’lik modeller M3 Pro ve M3 Max çiplerinden güç alacak, muhtemelen 2024’ün ortasına kadar da piyasaya sürülmeyecekler.

Rivayetlere göre gizemli 14 inç’lik MacBook Air var. Apple’ın bu modeli de çıkarmak istediği ileri sürülüyor. Söz konusu dizüstü bilgisayarda da M3 işlemcisi kullanılacak. 14 inç’lik model, M3’le yenilenmesi beklenen 15 inç’lik MacBook Air’la tanıtılabilir.

Mortal Kombat 1’in beta tarihi açıklandı