Elden Ring’in yeni güncellemesi çıktı

123 41

Elden Ring geçtiğimiz sene çıktığında ortalığı kasıp kavurmuş ve oldukça sevilmişti. FromSoftware oyunu güncellemeye devam ediyor. Yapımın yeni yaması yayınlandı. Peki son yamayla birlikte neler değişti? Yeni eklenen özellik var mı? İşte detaylar…

Elden Ring yaklaşık 3 saat süren sunucu bakımının ardından güncellendi. Yeni yayınlanan güncellemede ekstra yeni bir içerik yok. Oyuna yeni silah, görev, düşman vs… eklenmiyor. Elden Ring’in yaması performans sorunlarını düzeltiyor, PvE ve PvP için dengeleme yapıyor. Kritik vuruş hasarında ve kritik vuruşu kaçırdıktan sonra yapılan saldırılarda artış söz konusu.

Şöyle bir değişiklik daha var, kritik vuruş kaçtıktan sonra karakterin toparlanması biraz zaman alıyordu. Bu süre biraz kısaltılmış. PvP’de silahların ve büyülerin hasarları biraz artırılmış. Bunlar dışında pek dikkat çeken yenilik yok. Geri kalanlar hata düzeltmeleri, performansın iyileştirilmesiyle ilgili.

Merakla beklenen DLC’ye gelecek olursak, FromSoftware’in bu konuda ağzını bıçak açmıyor. Shadow of the Erdtree DLC’sinin tam olarak konusu, neler içereceği ve ne zaman çıkacağı belli değil. Çıkış tarihi hakkında spekülasyonlar var. En erken Kasım veya Aralık civarında çıkması bekleniyor. Büyük ihtimalle 2024’ten önce gelmeyecek.

elden ring

Shadow of the Erdtree DLC’si hakkında ilginç bir durum var. Lance McDonald, From Software oyunlarıyla oldukça haşır neşir olan biri. Tanıdık bir isim olan McDonald, Elden Ring için normalde iki ek paketin planlandığını söyledi. Bu eklentileri almak için oyunculara Season Pass sunulacakmış. Fakat bu plan Shadow of the Erdtree eklentisiyle birlikte çöpe atılmış.

McDonald, From Software’in neden orijinal planı iptal ettiğini bilmiyor. Fakat Shadow of the Erdtree’nin büyük bir eklenti olduğunu, ayrı ayrı çıkacak iki küçük eklenti ve Season Pass’a göre çok daha fazla avantaj sağlayacağını belirtiyor. Benzer bir durum Bloodborne için de yaşandı. Normalde Bloodborne’a da iki farklı eklenti çıkarılması düşünülmüş, ancak The Old Hunters isimli büyük ve tek eklenti çıkmıştı.

The Texas Chain Saw Massacre söylentileri yalan oldu