İddia: iPhone 15’te yeni pil teknolojisi kullanılacak

iphone 15

iPhone 15 ailesi hakkındaki söylentiler bitmek bilmiyor. Eylül ayında tanıtılması beklenen yeni iPhone’larda istiflenmiş pil teknolojisinin kullanılacağı ileri sürüldü.

RGcloudS nickli Twitter kullanıcısına göre iPhone 15 serisinde istiflenmiş pil yer alacak. Sözünü ettiğimiz istiflenmiş pil teknolojisi elektrikli araçlarda bulunuyor. Normal pile göre şöyle bir fark var, klasik pillerde bileşenler sarmal yapıyla bir araya gelir. Ancak bu sarmal yapıda belirli boşluklar oluşuyor. İstiflenmiş pillerde bileşenler üst üste yığılmış gibi bir araya getiriliyor, boşluklar da olmuyor. Sonuç olarak pilin yapısı aynı kalsa da, daha fazla kapasite sunuyor. İstiflenmiş pilin enerji verimliliği ve uzun kullanım süresi avantajı var.

iPhone 15 serisinde yeni pil teknolojisi olacağı iddiası, Galaxy S24 ve S24 Ultra’da istiflenmiş pil kullanılacağı söylentisinin bir parçası olarak raporlandı. İsimsiz başka bir kaynak Samsung ve Apple’ın uzun zamandır istiflenmiş pille ilgilendiğini ve bu pil teknolojisini kullanma kararı aldıklarını iddia etti. RGcloudS, Android telefonlarla ilgili sızıntılara odaklanan bir hesap. Geçmiş dönemde Apple’la ilgili pek paylaşım yapmadı.

iphone 15

iPhone 15 Pro Max ve Pro arasında önemli kamera farkı olacak. Pro Max’in periskop kamerayla gelmesi bekleniyor. Bu kamera önceki modellerinden hepsinden çok daha iyi yakınlaştırma yeteneğine sahip. Periskop kameralar, optik yakınlaştırma özelliğini artırmak için bir prizma ve bir dizi lens içerir. Bu kameralar kullanıldığı cihazda da kalınlığı artırmaz ve avantaj sağlar.

Yeni iPhone serisinde Dynamic Island büyük ihtimalle standart olarak yer alacak. Diğer yandan yeni iPhone’larda ekran çerçevesi biraz daha incelirken, kasa da biraz daha kavisli olacak. 2023 model tüm iPhone’larda bağlantı noktası olarak USB-C bulunacak. Yeni iPhone ailesinde 28 nm sürecine dayalı olarak üretilen OLED ekran sürücü çipi kullanılacak. Şu anda mevcut iPhone’larda kullanılan bu çip 40 nm üretim sürecine dayanıyor. Peki 28 nm ve 40 nm arasındaki fark nedir? 28 nm daha fazla güç verimi sağlayacak. Bu da iPhone 15 serisine daha uzun kullanım süresi olarak yansıyacak.

Realme Pad 2,11.5 inç 2K ekranıyla ortaya çıktı