Apple M4’lü MacBook Pro’yu Geliştirmeye Başladı

ARM MacBook

Gazeteci Mark Gurman yine ilginç açıklamalar yaptı. Gurman, Apple Car hakkında bazı detaylar paylaşırken, teknoloji devinin M4 işlemcili MacBook Pro üstünde çalışmaya başladığını belirtti.

Mark Gurman, Apple Car hakkında soru-cevap etkinliği düzenledi ve elektrikli aracın bazı özelliklerini açıkladı. Gurman, Apple Car’da kullanılan işlemcinin dört adet M2 Ultra işlemcisine eşdeğer olduğunu ve araçta temel bir safetyOS sisteminin kullandığını da ifade etti, ancak başka detay vermedi. Mark Gurman bununla birlikte Cupertino’lu şirketin M4 işlemcili yeni MacBook Pro‘yu resmi olarak geliştirmeye başladığını vurguladı.

macbook pro

M serisi işlemciler arasında neredeyse 1.5 senelik boşluk var. M1 çipi Kasım 2020’de, M2 çipi Haziran 2022’de ve M3 de Ekim 2023 sonlarına doğru duyuruldu. Eğer Apple zaman aralığını bozmazsa M4’ün çıkışı 2025’in ilk yarısında gerçekleşecek. Fakat Apple zaman aralığını bir yıla indirirse M4’lü MacBook Pro’yu 2024 sonlarında görebiliriz.

TSMC’nin 2025’in ikinci yarısında 2 nm sürecine dayalı seri üretim yapması bekleniyor, bu nedenle M4 işlemcisi de M3 gibi 3 nm olarak üretilecektir. TSMC’nin 3 nm sürecinde yaptığı bir takım değişikliklar vardı, muhtemelen M4 değiştirilmiş 3 nm süreciyle üretilecektir. Economic Daily News geçtiğimiz ay yayınladığı raporda M4 işlemcisinin yapay zeka özelliklerini en verimli ve en iyi biçimde kullanmaya yönelik tasarlandığını, M3’e göre daha fazla çekirdeğe ve geliştirilmiş Neural Engine’a sahip olacağını bildirmişti.

Ghost of Tsushima 2’de Farklı Adalar Olacak