Apple M3 işlemcisi hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

123 5

Apple M3 çipinin üretimi hakkında çeşitli rivayetler çıktı. Hatta 15 inç’lik yeni MacBook Air’da M3’ün kullanılacağı iddia ediliyordu. Analist Ming-Chi Kuo yeni nesil işlemcinin akıbetini ortaya çıkardı. Kuo’ya göre seri üretime girmesine biraz daha zaman var.

Apple hakkında birçok öngörüsü doğru çıkan analist Ming-Chi Kuo yeni bir rapor paylaştı. Kuo, Apple M3 işlemcisinin yılın ikinci yarısı seri üretime gireceğini açıkladı. M2, 5 nm ile üretilirken Apple M3’ün ise 3 nm süreciyle üretilmesi bekleniyor. M3 işlemcisi, selefine göre daha yüksek performans sunacak ve daha az güç tüketecek. Çip, TSMC tarafından üretilecek.

Apple M3 işlemcisinin 13 inç’lik MacBook Pro, 24 inç’lik iMac ve yeni Mac mini’de kullanılması bekleniyor. Üst düzey M3 Pro ve M3 Max işlemcilerini ise 2024’ün ilk yarısında piyasaya sürülecek olan 14 ve 16 inç’lik MacBook Pro modellerinde göreceğiz.

apple m3

Uzun zamandır Apple’ın 15 inç’lik MacBook Air çıkaracağı ileri sürülüyor. Yeni dizüstü bilgisayarda M2 mi yoksa M3 mü olacağı belli değildi. Geçtiğimiz günlerde App Store’un geliştirici kayıtlarında yeni MacBook Air tespit edildi ve işlemcisinin M2 olduğu ortaya çıktı. M2, geliştirici kayıtlarında 8 çekirdekli CPU ve 10 çekirdekli GPU’la listelenmiş. Bu gelişme bile M3’ün geç geleceğini işaret ediyordu. Zaten eski tarihli raporlarda da M3’ün seri üretiminin ilk çeyrek sonunda değil, yaz aylarında başlayacağı belirtilmişti.

Söz konusu 15 inç’lik yeni MacBook Air, 5 – 9 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan WWDC 2023 etkinliğinde tanıtılacak. Etkinlikte yeni işletim sistemleriyle birlikte karma gerçeklik gözlüğü ve xrOS’nin de açıklanması bekleniyor.

Diablo 4 için yeni beta testi yapılacağı açıklandı