İddia: Apple’dan yeni MacBook Air geliyor

macbook air

Apple kısa süre önce 15 inç’lik MacBook Air’ı piyasaya sürdü. Yeni bir söylentiye göre teknoloji devi MacBook Air ailesini biraz daha genişletmek istiyor.

İsimsiz sanayi kaynaklarına dayandırılan yeni bir rapora göre Apple, MacBook Air ailesine 14 inç’lik yeni bir model ekleyebilir. Kaynaklar teknoloji devinin gündeminde böyle bir planın olduğunu söyledi. Bunun dışında dizüstü bilgisayarın ne gibi özelliklere sahip olacağı belli değil. Raporda başka bilgi bulunmuyor.

Geçtiğimiz haftalarda Mark Gurman, Ming-Chi Kuo gibi isimler M3 işlemcili 13 inç ve 15 inç’lik MacBook Air’ların yolda olduğunu söylemişti. Belki Apple yeni 14 inç’lik modeli M3 işlemcisiyle birlikte duyurabilir. Şu anda piyasada olan 13 ve 15 inç’lik modeller TSMC’nin 5 nm üretim sürecine dayalı olan M2 işlemcisinden güç alıyor. M3 işlemcisi 3 nm süreciyle üretilecek. Böylece M2’ye göre çok daha yüksek performans ve güç verimliliği sunacak. M3 çipinin M2 ile benzer GPU ve CPU çekirdek sayısına sahip olacağını ileri sürülüyor.

macbook air

Bunlarla birlikte M3 işlemcili iMac ve 13 inç’lik MacBook Pro modelleri de geliştiriliyor. Yeni iMac’in 2024’ün başlarında çıkması bekleniyor. Yeni modelin tasarımı 2021’de piyasaya sürülen M1 işlemcili iMac’le benzer olacak.

M3 işlemcisinin güç vereceği diğer Apple ürünü ise iPad Pro serisi olacak. 2024’ün ilk yarısında çıkması beklenen yeni iPad Pro’larla ilgili ekran paneli problemi var. Söylenenlere göre yeni Pro’larda OLED ekran yer alacak. Ancak OLED panellerin maliyetinin yüksek olması nedeniyle yeni iPad Pro’ların fiyatının beklenen daha yüksek olabileceği iddia ediliyor.

PlayStation Plus’a bu ay gelecekler-gidecekler belli oldu