Merak uyandıran bilim kurgu filmi The Creator’dan yeni fragman

The Creator

Yapay zeka ile insanların savaş halinde olduğu bir gelecekte geçen bilim kurgu filmi The Creator’dan yeni bir fragman yayınlandı.

Kısa süre öncesine kadar çok da göz önünde olmayan The Creator filmi, geçtiğimiz haftalarda yayınlanan ilk fragmanıyla sinemaseverleri, özellikle de bilim kurgu hayranlarını epey heyecanlandırdı. O günden beri bilim kurgu hayranlarının yolunu gözlediği Creator için bekleyişimiz sürerken, filmden yeni bir fragman daha yayınlandı. Gareth Edwards’ın imzasını taşıyan The Creator, güçlü bir yapay zekanın kontrolden çıktığı bir gelecekte geçiyor.

İşin arkasında Gareth Edwards’ın olması film hakkında daha da umutlanmamızı sağlıyor. 2010 yılında, epey mütevazı bir bütçeyle çektiği bilim-kurgu filmi Monsters ile çıkış yapan Gareth Edwars, daha sonra Godzilla ve Rogue One: A Star Wars Story filmlerini yönetmişti. Özellikle ilk iki filmi Edwards’ın bir sonraki işini görmek için sabırsızlanmamıza sebep oluyor.

the creator

The Creator, yapay zekanın kontrolden çıktığı post-apokaliptik bir gelecekte geçiyor. İnsanlarla yapay zekanın savaş halinde olduğu bu dünyada A.I.’ya karşı hayatta kalmak için var gücüyle savaşan insanlar, hiç beklemedikleri bir sürprizle karşılaşıyor. Bir çocuk bedenine yerleştirilen bir yapay zekanın ortaya çıkışı, tüm savaşın gidişatını değiştiriyor.

Filmden şu ana kadar yayınlanan fragmanlar, robotlar ile insanlar arasındaki varoluş mücadelesinin bugüne kadar alışık olduğumuzdan biraz daha farklı işleneceği izlenimi veriyor. Çünkü fragmanda sadece yapay zekaya karşı mücadele veren insanları değil, insanların elinde acı çeken, tutsak edilen robotları da görüyoruz.

ChatGPT’nin çıkışıyla birlikte yapay zekaya yönelik tartışmaların iyiden iyiye momentum kazandığı bu dönemde çıkacak olması, The Creator’ı daha da ilgi çekici kılıyor. Filmden yayınlanan yeni fragmanı aşağıda bulabilirsiniz.

Elon Musk Çinli liderleri uyardı