Kripto paraları resmi para birimi yapacak bir ülke daha ortaya çıktı: El Salvador yalnız değil

Bitcoin sert düşüşe

Her geçen gün kripto paraları resmi para birimi yapacak ülke sayısı artış gösteriyor. Özellikle son dönemlerde Bitcoin başta olmak üzere birçok kripto para birimine yönelim var. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Dijital varlıklar geleceğin teknolojisi olarak görülüyor. Şu anda bile bazı ülkeler Bitcoin gibi kripto para birimlerini resmi parası olarak ilan etti. El Salvador vatandaşları yasal bir şekilde Bitcoin ile harcama yapabiliyor. Böylece tarihte önemli bir adım atılmış oldu.

El Salvador Başkanı Nayyib Bukale tarafından alınan bir karar ile birlikte Bitcoin ilk defa bir ülkede resmi para haline gelmişti. Tanzanya yine bu tür adımlar atan ülkelerden bir tanesi oldu. Şimdi de son olarak Vietnam bu konuda önemli kararlar almaya başladı.

Kripto paraları resmi para birimi yapan ülke sayısı artıyor

Vietnam kripto paralar ile ilgili aslında olumsuz çalışmalara sahip. 2017 yılında ülkede kripto paralar ile alışveriş yapmak yasaklanmıştı. O dönem ile şu an arasında büyük bir fark var. Bitcoin eskisinden çok güçlü ve birçok kişi tarafından kullanılıyor.

kripto paraları resmi para

Vietnam Başkanı Pham Minh Chinh aldığı yeni bir kararla birlikte Vietnam Merkez Bankası’na kripto paraları araştırma talimatı verdi. Böylece bir devlet politikası haline getirilme ihtimali ortaya çıktı. Bitcoin gibi kripto paralar Vietnam içerisinde kafa karışıklığı yarattı.

Ethereum için kritik tarih 24 Temmuz!

Bu tür haberler Bitcoin gibi kripto paraların giderek yükseliş kazanmasını sağlıyor. Uzun bir süredir düşüş sürecinde olan Bitcoin şimdilerde yeniden yükseliş sinyali verdi. Peki siz bu tür kararları nasıl değerlendiriyorsunuz? yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.