IMF Bitcoin açıklaması büyük tedirginlik yaratıyor

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

IMF Bitcoin açıklaması küresel piyasalardan büyük bir tedirginliğe neden oldu. Özellikle son dönemlerde buna benzer çağrıların iyice arttığını görüyoruz.

IMF Bitcoin açıklaması son derece kritik bir zamanda geldi. Ne yazık ki Bitcoin şu sıralar 37 bin doların üzerinde kalabilmek için büyük bir mücadele veriyor. Fakat bu mücadeleyi baltalamak isteyen çok fazla güç var. Bunlardan bir tanesi de IMF oldu.

El Salvador hatırlayacağınız üzere Bitcoin için yeni bir karar almıştı. Bu karar doğrultusunda kriptopara devi ülkenin resmi para birimi haline geldi. IMF buna son derece sert bir şekilde çıkıştı. El Salvador ile ilgili yaptığı açıklamalarda ülkenin bu karardan mutlaka vazgeçmesi gerektiği söylendi. Ayrıca bunun büyük bir risk olduğu belirtildi.

IMF Bitcoin açıklaması piyasaları etkiliyor

Yapılan Bitcoin açıklaması ile birlikte kripto para devinde hafif düşüş yaşandı. Belki de 40 bin doların üzerine çıkma ihtimali varken büyük oranda ertelenmiş oldu. Tüm bunlara ek olarak IMF bazı ilginç açıklamalarda da bulundu. Bitcoin gibi kripto para birimlerinin kullanım alanlarının mutlaka sınırlandırılması gerektiği belirtildi.

IMF Bitcoin açıklaması

IMF tarafından buna benzer açıklamalar yapılması aslına bakacak olursak pek şaşırtıcı değil. Uluslararası para kuruluşları Bitcoin gibi kripto para birimlerini istemiyor. Özellikle son dönemlerde dolar konusunda çok ciddi bir zenginliğe kavuşanlar kripto para birimleri nedeniyle fakir hale gelebilir.

Bitcoin sert düşüşe devam ediyor: Yatırımcılar panik halinde

IMF Bitcoin açıklaması henüz El Salvador tarafından cevap almadı. Muhtemelen ülkenin başkanı bu öneriye kulak asmayacak. Fakat baskıların artması ile birlikte bazı yeni tedbirler alınabilir. Peki sizce Bitcoin gibi kripto para birimleri ülkelerin resmi para birimi olmalı mı? Konu ile ilgili fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.