2021 kripto para gelişmeleri: İşte yılın özeti

Bankaların kripto para hamlesi

2021 kripto para gelişmeleri bu kadar da olmaz dedirtti. Özellikle son dönemlerde kripto para dünyasında çok fazla gelişme yaşanmıştı. Hadi gelin bu gelişmelere birlikte bakalım.

2021 kripto para gelişmeleri incelendiğinde karşımıza dijital varlıkların benimsenmesi ile ilgili haber çıkıyor. Twitter üzerinden yapılan paylaşıma bakarsak insanların Bitcoin gibi kripto paraları eskisine göre çok daha fazla benimsediği görülüyor. Bu tıpkı internetin benimsenmesine benzetildi.

Özellikle birçok kişi dijital varlıkları enflasyon ile ilişkilendiriyor. ABD doları enflasyonu ve küresel çapta yaşanan genel enflasyon kripto paralara yönelimi giderek daha fazla arttırıyor. Fakat her zaman olumlu gelişmeler yaşanmıyor. Mesela Tesla BTC ödemelerini askıya aldı. Yani Bitcoin ile Tesla alımı durduruldu.

2021 kripto para gelişmeleri

Kripto para gelişmelerine baktığımızda karşımıza MicroStrategy çıkıyor. Bu kurum gerçekten de boğa gibi davranıyor. Kripto para boğaları bildiğiniz üzere sürekli olarak fiyatları yukarı doğru çekmeye çalışıyor. İşte bu kuruluşun tam olarak böyle davrandığını söyleyebiliriz.

2021 kripto para gelişmeleri

MicroStrategy CEO’su bu yıl bol bol tweet attı. Sürekli olarak Bitcoin aldıklarını açıkladı. 2021 yılında yaşanan en ilginç gelişmelerden birisi de Miami Belediye Başkanı tarafından yapılan hamleydi. Kendisi kripto paraların benimseneceğini ve maaşının bir bölümü ile Bitcoin alacağını taahhüt etti.

Kripto parada yeni soluk! Yaşlılar için kripto para

2021 gelişmeleri içerisinde en önemli bir diğer gelişme ise El Salvador ile ilgiliydi. Bu ülke Bitcoin’i resmi para birimi ilan etti. NFT sektöründe yaşanan patlama yine bu yılın en önemli gelişmeleri içerisinde yer alıyordu. Peki sizin 2021 yılı içerisinde kripto paralar ile ilgili yaşanan gelişmeler hakkındaki düşünceleriniz neler?