CoD Warzone hilecilerden oynanamaz duruma geldi

Call of Duty: Warzone

Son dönemin en popüler oyunlarından biri olan CoD Warzone, hileciler yüzünden artık oynanamaz duruma geldi. İşte konu ile ilgili detaylar.

Call of Duty serisinin oynaması ücretsiz olan versiyonu Warzone milyonlarca oyuncuya hitap eden bir yapım. Fakat her online oyunda olduğu gibi Warzone’da da hayli hileci mevcut. Elbette söz konusu popüler bir oyun olunca hileci sayısı da bu oranda yüksek oluyor.

Son aylardaki güncellemeler sonrasında Warzone’un dosya boyutu inanılmaz derecede büyümüştü. İlk çıktığında 100GB’lık bir alan kaplayan yapım artık 512GB’lık SSD’lere sığmaz hale geldi.

Bu güncellemelerin temel nedeni ise hileci olarak tabir ettiğimiz kesim diyebiliriz. Yapımcı stüdyonun aldığı tüm tedbirlere rağmen hala hilecilerin önü tam olarak kesilebilmiş değil.

CoD Warzone hilecilerden oynanamaz duruma geldi

Geçtiğimiz günlerde Warzone forumların oyun severler bir kez daha isyan bayrağı açtı. Oyundaki hileci sayısının gün geçtikçe arttığı ve bunun önüne geçilemediğini vurgulayan oyun severler, yapımın oynanamaz bir hal aldığını söyledi.

Mevcut şartlarda yapımcı ekibin hilecileri engellemesi biraz zor görünüyor. Çünkü gelen güncellemenin hemen akabinde yeni modlar geliştirilerek, tüm engeller aşılıyor. Oyun F2P olduğu için hileden banlanan birisi yeni hesap açarak tekrardan oyuna rahatlıkla erişebiliyor.

Hal böyle olunca hilecilerin engellenmesi ya da banlanması kalıcı bir çözüm oluşturmuyor. Bakalım Activision bu durumun üzerinden gelebilecek mi? Bunu önümüzdeki süreçte göreceğiz.

4nm Snapdragon 895 serisi üretimi, Samsung ve TSMC arasında bölünecek