Bitcoin ülkelerin resmi para birimi olmaya devam edebilir

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Dünyanın en büyük kripto birimi olarak bilinen Bitcoin ülkelerin resmi para birimi haline gelebilir. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bitcoin ülkelerin resmi birimi olmaya devam edecek gibi görünüyor. Özellikle son dönemlerde bu konuda büyük bir talep artışı var. Elbette böyle bir gelişme durduk yere yaşanmadı. 2009 yılından beri varlığını devam ettiren Bitcoin çok büyük paralar kazandırdı. Aynı şekilde bazılarına ciddi miktarda para kaybettirdi.

Herhangi bir merkeze bağlı olmaması ve özgür bir alan sağlaması onu en popüler yatırımlar arasına koydu. Brezilya ve ABD vatandaşlarıysa bu popüler yatırım aracına çok daha sıcak bakıyor. Yapılan araştırmalara göre Brezilyalıların yüzde 48 gibi bir bölümü Bitcoin’in yeni para birimi olması gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin ülkelerin resmi para birimi olarak benimseniyor

Anketler bu dijital varlıkla ilgili son derece olumlu sonuçlar ortaya çıkarıyor. Sadece Brezilya değil aynı şekilde ABD benzer sonuçlara ev sahipliği yaptı. Buna göre ABD vatandaşlarının yüzde 44 gibi bir bölümü resmi para olması gerektiğini düşünüyor.

Bitcoin ülkelerin resmi para

İşin tuhaf tarafı elbette bu değil. Kripto paralara yatırım yapacağını söyleyenlerin sayısı 2021 yılında biraz daha azalmış gibi görünüyor. 2020 yılında yüzde 33 seviyesinde destek alan kripto para yatırımcıları 2021 yılında yüzde 12 seviyesine kadar geriledi. ABD vatandaşlarının yüzde 11 gibi bir bölümü ise çok ciddi şekilde destek sunuyor.

Bitcoin düşüşü milyarder yatırımcı tarafından bakın nasıl değerlendirildi

Küresel çapta kripto paraların çok hızlı bir yükseliş ve düşüş kaydetmesi yatırımcıları endişelendiriyor. Bazıları sırf bu nedenden dolayı yatırım yapmaktan vazgeçiyor. Peki sizce Bitcoin ülkelerin resmi para birimi olmalı mı?