Apple iPhone 13 ismini kullanmayacak! İşte yeni isim

Apple iPhone 13 ismini kullanmayacak

Akıllı telefon pazarının hakim isimlerinden biri olan Apple bu yıl ki iPhone modellerinde iPhone 13 ismini kullanmayacak. Peki iPhone modelleri nasıl isimlendirilecek? İşte detaylar.

Apple’ın akıllı telefon pazarındaki en çok kazanan şirket olduğunu söylemek pek de yanlış bir ifade olmayacaktır. Elbette şu var. En fazla telefon satan şirket unvanı Samsung’un. Lakin Samsung sattığı telefon başına Apple kadar yüksek oranda kar elde etmiyor.

Apple ise sattığı her bir iPhone modelinden 2 kat ve üzeri kar marjına ulaşabiliyor. Hal böyle olunca Apple’ın kazanç tarafında rakipsiz kaldığını söyleyebiliriz.

Cupertino merkezli şirket bu yılın sonlarına doğru yeni nesil iPhone modellerini tanıtacak. Peki yeni nesil iPhone modellerinin ismi ne olacak?

Apple iPhone 13 ismini kullanmayacak! İşte yeni isim

Bu sorunun cevabı herkese göre iPhone 13 olabilir. Ya da iPhone 12s. Fakat görünen o ki Apple artık iPhone modellerini sonuna rakamlar koyarak isimlendirmek istemiyor. Bunun yerine iPhone modellerinin tek bir ismi olacak. O da iPhone.

Dolayısıyla yeni modeller de yıllarına göre isimlendirilecek. 2021 model iPhone gibi. Apple burada otomobil üreticilerinin mantığıyla hareket edecek diyebiliriz. Zaten sonra rakam olarak isimlendirmenin bir sonu yok.

Elbette bunun şimdilik bir rapordan ibaret olduğunu da unutmamamız gerekiyor. Yani henüz kesinleşmiş bir şey söz konusu değil. Apple kesin böyle yapacak demiyoruz. Olabilir, olmaya da bilir. Bunu zaman gösterecek.

Elektrikli otomobillere olan ilgi artıyor