Ethereum için kritik tarih 24 Temmuz!

Ethereum tekrardan 3000 doların altında

Kripto para piyasasında önemli güncellemelerin olacağı Temmuz ayına girmiş durumdayız. Ethereum için kritik tarih ise 24 Temmuz.

En büyük altcoin konumundaki Ethereum için geri sayım başladı. Bilindiği üzere Ethereum PoW tabanlı bir ağ. Yani Proof. of Work sistemi üzerine konumlandırılmış. Yani ekran kartları madenciliği ile üretilen ETH’ler sayesinde işlemler gerçekleşiyor.

Fakat önümüzdeki günlerde gelecek olan London Hard Fork’u ile olay tamamen değişmiş olacak. Proof of Work yerine Proof of Stake modeline geçiş yapılacak. Peki PoW ile PoS arasındaki temel fark ne? Aslında PoS sistemini daha çok bankalarda kullanılan faizli para sistemine benzetebiliriz. Arada pek bir fark yok. Belli miktarda kripto parayı, belli bir süre zarfında kilitliyorsunuz. İşlemleriniz bahse konu kripto paralar üzerinden gerçekleşiyor ve siz de bunun karşılığında belli bir miktar kripto para kazanmış oluyorsunuz.

Kazandığınız tutar kilitlediğiniz kripto paranın cinsine göre değişiklik gösteriyor. Ayrıca kilitlediğiniz miktar ve kilitlenme süresi de kazancınız üzerinde doğrudan etkiye sahip.

Ethereum için kritik tarih 24 Temmuz!

İşte 24 Temmuz’da Ethereum ana ağında bahse konu güncelleme gerçekleştiğinde bazı işlemler PoW yerine PoS üzerinden yapılacak. Bu durumda madenci gelirleri düşerken, Ethereum ağı üzerindeki işlem ücretleri de ucuzlayacak.

Şimdiye kadar bu güncelleme bazı serverlarda test edildi. Tüm serverlardaki testler olumlu geçti. Yani 24 Temmuz’da ana ağda gerçekleşecek olan güncellemenin başarısız olması pek de olası görünmüyor.

Chainlink giriş seviyesi analistler tarafından açıklandı: Bu seviyelerde alıp satabilirsiniz