Kripto Paralarda Korkutan Gelişmeler: 3,5 Milyar Dolar Eridi Bitti

Kripto paralarda korkutan Kripto para

Kripto paralarda korkutan bazı gelişmeler yaşanıyor. Özellikle son dönemlerde bu tür gelişmelerin daha fazla karşımıza çıktığını görüyoruz.

Kripto paralarda korkutan çıkışlar yaşanıyor. Kasım ayının hareketli geçtiğini gördük. Aralık ayı yine benzer şekilde hareketli geçecek gibi görünüyor. FTX çöküşüyle birlikte kripto para yatırımcıları çok büyük bir endişe yaşadı. Genel olarak baktığımızda dijital varlıklarda ciddi bir kırmızı alarm durumu olduğunu görüyoruz.

Kripto paralarda korkutan

FTX çöküşü bu kırmızı alarmın en önemli sebeplerinden bir tanesiydi. Şimdilerde tether ile ilgili benzer bir kırmızı alarm var. Elbette bu kripto para biriminin güvenilirliği ile ilgili değil. USDT arzı sadece 2 hafta içerisinde 2 milyar dolar düştü. Bu durum 2 milyar dolarlık bir çıkış olduğunu gösteriyor.

Kripto paralarda korkutan çıkışlar

Dijital varlıklarda tether 1 dolar olarak görülüyor. Bu kripto para birimi tamamen dolara sabitlidir. Yani ne olursa olsun fiyatı 1 doları geçemez. Aynı şekilde fiyatı 1 doların altına düşemez. Bu nedenle dolara bağlı bir kripto para birimi olduğu biliniyor.

Kripto paralarda korkutan

Kripto paralara baktığımızda dolara endeksli olanların arz konusunda gerileme yaşadığını görüyoruz. 3,5 milyar dolarlık bir kayıp söz konusu. USDC ile birlikte böyle bir kayıp yaşandı. Binance borsaları hedef aldı ve bu durumun ortaya çıkmasının en önemli nedeninin borsalar olduğunu söyledi.

Dijital varlıklarda endişe havası hakim

Bütün kripto para birimlerinde genel bir endişe hakim olduğunu görüyoruz. FTX çöküşü hepsini olumsuz yönde etkiledi. 3,5 milyar dolar değerinde dijital doların ortadan kaybolması bu endişeyi gözler önüne seriyor.

Kripto paralarda korkutan gelişmelerin Aralık ayında da devam edeceği söyleniyor. Bundan sadece birkaç ay kadar önce BTC için 100.000 dolar hedefleri ortaya atılmıştı. Şimdilerde bu hedefin çok gerisinde olduklarını görüyoruz.

Avrupa Birliği Elon Musk’ı uyardı; Twitter yasaklanabilir