Avrupa Birliği Elon Musk’ı uyardı; Twitter yasaklanabilir

Elon Musk Twitter davasının Şubat 2023'e ertelenmesini istedi

Avrupa Birliği Elon Musk’ı uyardı. Eğer Twitter Avrupa Birliği tarafından belirlenen moderasyon kurallarına uymazsa Avrupa’da yasaklanabilir.

Elon Musk Twitter’ın başına geçtiği günden beri şirket ciddi bir krizin içine savrulmuş durumda. Elon Musk’ın belli bir kesim tarafından sevilmeyen bir isim olması bu krizi daha da derinleştiriyor. Çünkü sadece Musk’ın kararları değil, ona karşı olan bu tavır da şirkete büyük zarar veriyor. Zira reklam verenlerin şirketten uzak durmasının başlıca sebebi Elon Musk’a karşı sergilenen bu tutum. Üstelik Musk’a karşı cephe alanların sayısı da hızla artıyor.

Son olarak da Avrupa Birliği, Elon Musk’a karşı pozisyon aldı ve Musk’a Twitter konusunda ültimatom verdi. Financial Times’ın haberine göre Avrupa Birliği, şirketin içerik moderasyonu konusundaki kurallarına uymaması halinde Twitter’ın Avrupa’da kullanılmasının komple yasaklanabileceğini söyledi.

Twitter Elon Musk

Avrupa Birliği yöneticisi Thierry Breton, Elon Musk ile görüntülü bir arama gerçekleştirerek bu konuda kendisini uyardı. Breton, geçtiğimiz günlerde Musk ile görüştüğünü doğrulamış, halletmeleri gereken pek çok şey olduğunu söylemişti.

Elon Musk’ın daha önceki yönetimin engellediği binlerce hesabı yeniden aktive etmesi, Avrupa Birliği’nin bu ültimatomuna sebep olmuş gibi görünüyor. Avrupa Birliği, kurallara uymayan hesapların kapatılmasını istiyor. Ayrıca platformun bağımsız denetçiler tarafından denetlenmesini talep ediyor. Bunun da en geç 2023’te gerçekleşmesini istiyor.

Elon Musk’ın bu taleplere nasıl karşılık verdiği bilinmiyor. Ancak Musk’ın, sosyal medya kullanımı konusunda Avrupa Birliği tarafından çizilen genel çerçeveye sıcak baktığı ve bu çerçeve içinde kalmayan hesapları kapatmaya razı olabileceği söyleniyor.

Facebook’a 276 milyon dolar ceza kesildi