Bir kripto para şirketi daha iflas etti

Kripto paralarda korkutan Kripto para

FTX çöküşünün etkileri sürüyor. FTX ile iş yapan kripto para şirketlerinden biri olan BlockFi da bu hafta iflasını ilan etti.

Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde kripto para dünyasında önemli bir çöküş daha yaşandı. En popüler kripto borsaları arasında yer alan ve değeri 32 milyar dolara kadar ulaşan FTX, şirketin yatırımının arkasında reel bir değer olmadığı anlaşılınca bir anda değer kaybetti ve bir hafta gibi kısa bir sürede tüm değerini kaybederek iflasını açıkladı. FTX’in iflası, çok sayıda yatırımcıyı da zarara uğrattı. Kripto dünyasında bir kez daha milyarlarca dolar kaybedilince iflaslar da üst üste gelmeye başladı.

FTX çöküşünün son kurbanı da kripto para şirketi BlockFi oldu. 10 Kasım’da tüm işlemleri durduran BlockFi, bu hafta iflasını açıkladı. Şirket bu kararının sebebi olarak FTX olayıyla ilgili belirsizliği gösterdi. Şirket, teknik olarak konkordato diyebileceğimiz bu iflas başvurusunun finansal durumunu stabilize edeceğine inanıyor. Ancak şirketin buradan geri dönmesinin imkansıza yakın olduğunu düşünenlerin sayısı hiç de az değil.

Kripto paralara Google etkisi

BlockFi elinde 256.9 milyon dolar nakit para olduğunu, şirketi yeniden yapılandırırken ayakta kalmak için eldeki bu paranın işe yarayacağını söylüyor. Şirketin başlıca hedefi, FTX yüzünden uğradığı zararın telafi edilmesini sağlamak. BlockFi, bunu elde edebilmek için FTX’e ve FTX kurucusu Sam Bankman-Fried’e dava açmaya hazırlanıyor.

Öte yandan BlockFi çalışanlarının önemli bir bölümünü işten çıkarmaya hazırlanıyor. Böylece bu süreçte masraflarını minimuma indirmeyi hedefliyor.

Oppo Find N2 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı