Kripto paralara yeni vergi mi geliyor? Hazine Ve Maliye Bakanlığı açıkladı

Bu 3 altcoin kripto

Kripto paralara yeni vergi getirilmesi düşünülüyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışmalarına devam ediyor. Hadi gelin konuyla alakalı tüm detaylara birlikte bakalım.

Yapılan son çalışmalar ile birlikte kripto paralara yeni vergi getirilmesi kararlaştırılacak gibi görünüyor. Hatırlayacağınız üzere bundan kısa bir süre önce Özgür Demirtaş bir Cluphouse görüşmesi yapmıştı. Bu görüşmede kendisi devletin kripto paralar üzerinden vergi alacağını söylemişti.

Gelir İdaresi Başkanlığı bu konu ile ilgili yaptığı açıklamada kripto paralar üzerinden miras vergisi alma işlemlerinin yapılacağını belirtti. Böylece Türkiye’de ilk defa Bitcoin ve türevleri ile ilgili vergi çalışmaları başlamış oldu. Miras vergisinin hemen ardından yeni vergilerin gelmesi bekleniyordu.

Hazine ve Maliye Bakanlığı endişeli olduğunu söyledi

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan bir açıklama ile birlikte kripto paraların aslında bir süredir tartışma konusu olduğu ortaya çıktı. Sadece Türkiye’de değil aynı zamanda ABD ve Avrupa gibi bölgelerde de kimse bu kripto paralarla ne yapacağını bilmiyor.

kripto paralara yeni vergi

Özellikle vergilendirme konusunda herkesin kafası karışık. Merkez Bankası, BDDK ve SPK gibi kurumlar işbirliği içerisinde. muhtemelen Amerika ve Avrupa gibi ülkelerin nasıl tavırlar alacağı izlenecek. Böylece Türkiye’de kripto paralar konusunda bir tavır alınması sağlanacak.

Elon Musk Tesla hakkında uyardı

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz ifadelerine yer verildi. Merkeziyetsiz olması ile bilinen kripto paralar eğer emtia olarak kabul edilirse izlenebilecek. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.