Kripto para dünyasında neler oldu

Kripto paralarda korkutan Kripto para

Kripto ekosistemin son durumu değerlendirildi. Bitcoin 44,333 dolar ile %1.57 ve Ethereum, 2,292 dolar ile %4.00’lık artış kaydederek yükseliş trendlerini devam ettirdiler.

Haftalık bazda ise Bitcoin %4.02 artış gösterirken, Ethereum %1.19 oranında yükseldi. Kripto para piyasasının toplam değeri son 24 saatte, Bitcoin ve Ethereum’un sırasıyla 867.9 milyar dolar ve 275.5 milyar dolar piyasa değerlerine ulaşmasıyla birlikte %0.61’lik bir artış göstererek, 1.594 trilyon dolara yükseldi.

Diğer ilgi çeken bir yükseliş ise Solana’dan gerçekleşti. Solana’nın piyasa değeri, yaklaşık 42.03 milyar dolar ile BNB’nin 41.85 milyar dolarlık ve XRP’nin 33,52 milyar dolarlık piyasa değerlerini geçerek, kripto para piyasasında dördüncü sıraya yükseldi.

Kripto para yatırımcıları kripto yatırımı kripto varlıklarla

Putin, Rus Vergi Kanunu’na dijital rubleyi dahil eden yasayı onayladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dijital rubleyi Rusya’nın ulusal vergi kanununa dahil eden yasayı imzaladı. Yeni yasa, “dijital ruble hesabı” tanımını içerirken, dijital ruble işlemleriyle ilgili vergi düzenlemelerini de belirliyor ve vergi mükelleflerinin banka hesaplarında yeterli fon olmaması durumunda dijital para birimlerinin geri alınmasına olanak tanıyor.

SEC, Spot Bitcoin ETF başvuruları için önemli bir ortak konferans görüşmesi gerçekleştiriyor

SEC, fiziki Bitcoin ETF’leri için başvuran şirketlerle önemli bir konferans düzenliyor. Bu toplantının, 10 Ocak’ta yapılacak olan karar öncesinde, spot Bitcoin ETF’lerinin onay sürecinde kritik bir evre olduğu belirtiliyor. FOX Business’ın raporuna göre, SEC bu konferans görüşmesiyle, ETF başvurularının “nakit yaratma” modeline göre düzenlenmesini ve herhangi bir “maddi geri ödeme” ipucunun başvuru belgelerinden çıkarılmasını talep ediyor. Bu toplantı, SEC’nin birden fazla spot Bitcoin ETF ürününü aynı anda onaylama olasılığını arttırıyor ve kripto para piyasasında önemli bir dönüm noktası olarak kendini ortaya koyuyor.

Bu kripto para birimi kripto yatırımı Kripto paralar kripto para

El Salvador, Bitcoin bağışçılarına vatandaşlık vermeye başlıyor

El Salvador, hükümetin sosyal ve ekonomik kalkınma projelerine Bitcoin ile bağış yapan yabancılara vatandaşlık veren yeni yasayı onayladı. Yasanın önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi bekleniyor.

PWC raporuna göre 2023’te sabitcoin yasası mevcut olan altı ülke

PwC’nin 2023 Küresel Kripto Düzenleme Raporu’na göre, analiz edilen 35 ülkeden sadece altısı stablecoin yasaları veya düzenlemelerini yürürlüğe koymuş durumda. Bu ülkeler Bahamalar, Cayman Adaları, Cebelitarık, Japonya, Mauritius ve İsviçre olarak belirlendi. Raporda, stablecoin piyasasının 2023’te gösterdiği büyük artışa ve Tether gibi stablecoinlerin pazar değerinin yeni zirvelere ulaşmasına dikkat çekilirken, stablecoinlerin önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceği öngörülüyor.

Terraform Labs ve SEC, gizlilik anlaşması imzaladı

Terraform Labs ve ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), mahkeme sürecinde bazı belgelerin gizliliğini koruyacak bir koruma emri üzerinde anlaşmaya vardı. Bu anlaşma, Terraform Labs’ın UST stablecoini ve LUNA kripto para birimleriyle ilgili yargılamasında gizlilik koşullarını belirliyor ve belgelerin kamuoyuna açıklanma ihtimalini düşürüyor.

Fedwatch: Fed’in Mart 2024’te faiz oranlarını 25 baz puan azaltma olasılığı %71.9

Chicago Ticaret Borsası (CME) Grubu’nun “FedWatch” aracına göre, ABD Merkez Bankası (Fed)’in Mart 2024’te faiz oranlarını 25 baz puan azaltma olasılığı %71.9 olarak değerlendiriliyor.

İspanya Bankası: ülkedeki lisanslı kripto para ilgili şirket sayısı 2023’te %50 arttı

İspanya Merkez Bankası, kripto para sektöründe ciddi bir büyüme olduğunu bildirerek, 2023 yılında ülkedeki lisanslı kripto para ile ilgili şirketlerin sayısının %50 oranında arttığını duyurdu. Banka, yeni verileri ve Criptonoticias tarafından yapılan bir raporu temel alarak, yakın zamanda yaklaşık 30 şirkete işletme lisansı verdiğini belirtti.

BM Dijital Yönetim Organı, kamu sektörü için DAO pilot projesi başlatacak

Birleşmiş Milletler’in İnternet Yönetim Forumu (IGF), blok zinciri ve DAO prensiplerinin kamu sektörü yönetim yapılarında nasıl uygulanabileceğini keşfetmek amacıyla bir DAO pilot projesi başlatmak için grup kurdu. Projede, Brezilya ve Nijerya merkez bankalarının temsilcileri de dahil olmak üzere, çeşitli ülkelerden hükümet yetkilileri yer alıyor.

Wemade, Whampoa Digital ile birlikte 100 milyon dolarlık Web3 fonu başlattı

Wemade ve Singapur merkezli Whampoa Digital, 100 milyon dolarlık bir Web3 fonu için stratejik iş birliği anlaşması imzaladı. Fon, WEMIX PLAY merkeziyle iş birliği yapan geliştiricilere destek sağlayacak.

Paul Chan Mo-po: Hong Kong’un Web3.0 merkezi olma hedefi açık ve net

Hong Kong Maliye Sekreteri Paul Chan Mo-po, Hong Kong’un Web 3.0 olarak bilinen üçüncü nesil internet merkezi olarak geliştirilmesi hedefinin açık ve net olduğunu belirtti. Chan, Cyberport’un zaten 20’den fazla ülkeden gelen 210’dan fazla Web 3.0 şirketini barındırdığını ve bu alandaki hızlı gelişmelerin hem zorluklar hem de büyük fırsatlar sunduğunu ifade etti.

BAE Düzenleyicisi, Yaptırım ve AML politikasını güncelliyor

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Finansal Hizmetler Düzenleme Otoritesi (FSRA), FATF’nin Seyahat Kuralını uygulamak üzere dijital varlıklarla ilgili Anti-Para Aklama (AML) ve yaptırım kurallarında yeni güncellemeler yaptı. Güncellemeler, dijital varlıklarla ilgili hükümleri netleştiriyor ve BAE’nin, PwC’nin 2023 Küresel Kripto Düzenleme Raporu’nda belirtilen kripto düzenlemelerini benimseyen ilerici ülkeler arasında yer aldığını gösteriyor.

Xiaomi TV Box S 2nd Gen 4K Media Player incelemesi