YouTube Shorts nihayet piyasaya sürülüyor!

YouTube Shorts nihayet piyasaya sürülüyor!

Başlangıçta özelliği yalnızca beta sürümüyle Hindistan’da kullanıma sunduktan sonra, YouTube, TikTok tarzı “Shorts” video özelliğini nihayet piyasaya sürüyor. Youtube Shorts Mart ayında ABD’ye geliyor.

TikTok ve Vine-copycat videolarının son 18 ayda popülaritesindeki artış, şüphesiz YouTube için endişe vericiydi. Instagram’ın kendi “Reels” özelliğiyle Tiktok ile kafa kafaya mücadele ettiğini gördük. Şimdi rekabete Youtube da katılıyor. YouTube Shorts, büyük olasılıkla içerik oluşturucuların kitlelerine doğrudan YouTube içinden ulaşmalarına yardımcı olacak. Ayrıca mevcut bir abone tabanından yararlanırken aynı zamanda daha uzun içeriklerden oluşacak. Açıkçası, YouTube Shorts için Hindistan beta aşaması, daha kısa içerikler için günlük 3,5 milyar küresel görüntülemeyle başarılı olmuştu. Her yıl artan sayıda insan kendi kanalını açmak için YouTube’a geliyor. Ancak yine de yaratma çıtasını çok yüksek bulan çok sayıda insan olduğunu biliyoruz. Bu nedenle, içerik oluşturucuların ve sanatçıların cep telefonlarından başka hiçbir şey kullanmadan hızlı videolar çekmelerine olanak tanıyan yeni kısa biçimli video aracı Shorts ilgi çekici olacak.

YouTube Shorts nihayet piyasaya sürülüyor!

Şu anda, Shorts, Hindistan’da beta olarak mevcut. Aralık ayının başından bu yana, Shorts oluşturma araçlarını kullanan Hint kanallarının sayısı üç katından fazla arttı. Shorts oluşturucuları şu anda dünya çapında günlük 3,5 milyardan fazla görüntüleme alıyor. Buna istinaden Youtube açıklama yaptı. “Önümüzdeki haftalarda, beta sürümünü ABD’yi de kapsayacak şekilde genişletmeye başlayacağız. Araçlarımızı daha fazla içerik oluşturucuya açarak Shorts’ı kullanmaya başlayabilecekler. Bu nedenle ABD’li içerik oluşturucular Mart ayında YouTube mobil uygulamasından Shorts yüklemeye başlayabilecek. “Shorts için Hindistan ve ABD’den daha geniş bir şekilde piyasaya sürülmesiyle ilgili bir onay ise henüz söz konusu değil.