Kripto paralara denetim geliyor: İşte yeni dönem!

Bu 3 altcoin kripto

Uzun bir süredir beklendiği üzere kripto paralara denetim geliyor. Peki böyle bir durumda değişen bir şeyler olacak mı? Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Kripto paralara denetim uzun bir süredir gündemde. Konu ile ilgili çalışmalar yapıldığı ve devlet tarafından oldukça kapsamlı araştırmalar devam ettiği biliniyor. Blockchain teknolojisi kullanılarak üretilen teknolojilerde tanımlama son derece zor. Normal şartlarda altın ya da gümüş gibi emtiaların ne olduğu biliniyor. Fakat kripto paralar hiçbir gruba girmiyor.

Durum böyle olunca öncelikle tanımlama yapmak gerekiyor. Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda kripto paraların ekonomik, teknolojik ve hukuksal altyapısının oluşturulacağı ifade ediliyor. Bu aynı zamanda vergi anlamına da gelebilir. Ancak konu ile ilgili henüz net bir detay verilmedi.

Cumhurbaşkanı önemli açıklamalarda bulundu

Cumhurbaşkanı tarafından yapılan açıklamalarda kripto paraların bir temele oturtulacağı ifade ediliyor. Elbette bunu sadece vergi olarak düşünmemek gerekir. Kripto para dünyasında aşırı derecede sert yükseliş ve inişlerin olması yatırımcıyı korkutuyor. Ayrıca büyük kayıplar yaşanmasına neden oluyor.

kripto paralara denetim

Muhtemelen ilk etapta bununla ilgili düzenlemeler yapılacak. Ayrıca kripto para piyasası ile ilgili yeni çalışmalar gelebilir. Türkiye’deki öncü kripto para borsalarına bazı ek denetimler yapılabilir. Özellikle son dönemlerde yeni çıkan kripto para borsaları kullanıcıların mağduriyetine neden olabiliyor. Devlet tarafından denetleme mekanizmasının devreye girmesi bunu engelleyebilir.

Kanlı Perşembe öncesi Kripto paralar düşüşte!

İşin her iki tarafından da bakmak mümkün. Devlet burada çok yüksek miktarlarda vergi alabilir. Bu genellikle yatırımcılar için korkutucu oluyor. Fakat öte yandan yasal zemine oturtulması özellikle yeni yatırımcıların çok para kaybetmesini engelleyebilir. Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?