Bitcoin vergisi yakında geliyor: Maliye harekete geçti

Bu altcoin yükselişe bitmex Bitcoin

Herkes tarafından beklenen Bitcoin vergisi yakında hayatımıza girecek. Şu anda gerekli tüm düzenlemeler yapıldı. Hadi gelin konuyla alakalı detaylara birlikte bakalım.

Bitcoin vergisi ile ilgili tartışmalar hız kesmeden devam ediyor. Maliye, Merkez Bankası ve Sermaye Piyasası Kurulu tarafından konuyla ilgili bazı çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar sonucunda kripto paraların miras olarak bırakılma ihtimalinden bahsedildi.

Bildiğiniz üzere Bitcoin gibi kripto paralar çok ciddi tartışma konusu. Devlet tarafından önemli olan tarafı ise vergi ile alakalı. Maliye ve Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından dile getirilen asıl problem bu tür paraların kontrol edilememesi ile ilgili.

Bitcoin üzerinden vergi kesilebilecek

Türkiye, dünyanın en çok kripto para kullanan ülkeleri arasında yer alıyor. Elbette burada devlet kripto para kullanmıyor. Daha ziyade vatandaş kripto paralara yoğun bir şekilde ilgi gösteriyor.

Yasalara uygun bir şekilde vergilendirme yapmak isteyen yetkililer bazı görüş ayrılığına sahip. Ancak ortak bir noktada uzlaşıldı. Buna göre kripto paralar eğer miras olarak bırakılırsa belirli bir miktar vergi kesilecek. Miras hakkı bulunan kişilere vergi kesintisinden geriye kalan para verilecek.

Kripto paralarda kullanılan soğuk cüzdan ne demek?

Ancak ortada çok daha büyük bir problem var. Devlet yetkilileri henüz Bitcoin ile ilgili isim bulamadı. Bu kripto para biriminin hangi gruba koyulacağı bilinmiyor. Bazıları emtia dese bile yine de dolar ve altın ile kıyaslanamayacak kadar farklı bir kategoride yer alıyor. Peki sizce miras olarak bırakılan kripto paralardan vergi kesilmeli mi?