Kripto para balinası ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Kripto paralarda bu stratejiler

Son dönemde sıklıkla duyduğumuz bir terim var. Balinalar. Kripto para sektörüne yön verdiği belirtilen bu balinalar genel olarak bilinmiyorlar. Yani kim ya da kimler bu konuda bilgi yok. Peki bu balinalar tam olarak ne anlam ifade ediyor? İşte detaylar.

Kripto para balinası ne anlama geliyor? İşte detaylar. Dünya şu sıralar bambaşka bir yöne doğru gidiyor. Teknoloji hayatımızın tüm alanına işlemiş durumda. Öyle ki yakın bir gelecekte bildiğimiz normal para birimleri bile tarih olabilir. Peki bu para birimlerinin yerini hangileri alacak? Tabi ki kripto paralar.

Kripto paralarda yön

Kripto para birimleri yeni çıkmış bişey değil. Uzun süredir varlar. Fakat son birkaç yıldır kripto paralara olan ilgi artmış durumda. Ayrıca kripto para tarafındaki birim sayısı da 100’leri buldu. Elbette burada hangi kripto paraya yatırım yapılacağı vs. farklı soru işaretleri.

Kripto paralara milyarlarca

Bugün değineceğimiz konu ise tamamen farklı bir soruya yanıt olacak. Kripto para sektörüne yön veren balinalar ne anlama geliyor? İşte bu sorunun cevabı.

Kripto para balinası ne anlama geliyor? İşte detaylar.

Bir kripto para biriminin hızlı şekilde yükselişe geçmesi için bazı şartların oluşması gerekiyor. Bu şartlardan en önemlisi ise devasa yatırımlar. Burada devasa yatırımdan kastımız birkaç milyon dolar değil. Milyar dolarları bulan meblağlardan bahsediyoruz.

İşte milyar dolarlık bu yatırımları gerçekleştiren kişiler de kripto para sektöründe balina olarak anılıyor. Bu duruma en basit en güncel örnek ise Elon Musk.

Kripto paralara Google etkisi

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yapan Musk bu birimde 10.000 dolarlık bir artış sağladı. Yani Musk 1.5 milyar dolarını saniyeler içerisinde 2 milyar doların üzerine çıkardı. Eğer Musk bu hamleden sonra elindeki Bitcoin’leri tekrardan nakite çevirseydi Bitcoin tepetaklak olurdu.

Tesla Model 3’ü yeniden tasarlıyor