Tesla Model 3’ü yeniden tasarlıyor

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Reuters’e göre Tesla, “Highland” kod adlı Model 3’ün yeniden tasarımı üzerinde çalışıyor. İşte tüm detaylar.

Şirketin hedefinin, sedanı üretmek için gereken karmaşıklığı ve bileşen sayısını azaltmak olduğu bildiriliyor. Yeniden tasarım, otomobilin dış ve aktarma organı performansındaki değişiklikleri içerebilir. Projenin ayrıca Tesla 2021 Model S’nin yenilenmesini temel alacağı söyleniyor. Ancak, yeniden tasarlanan Model 3’ün daha pahalı kardeşinde bulunan tartışmalı direksiyon boyunduruğuna sahip olup olmayacağı bilinmiyor.

Tesla Model 3'ü yeniden tasarlıyor

Reuters, şirketin Shanghai Gigafactory’sinin 2023’ün üçüncü çeyreğinde yeni Model 3’ü üretmeye başlayacağını bildirdi. Şirketin Fremont fabrikası da yeniden tasarlanan sedanı üretecek. Tesla’nın yeni Model 3’te ne kadar tasarruf etmeyi beklediği veya şirketin maliyet tasarruflarını tüketicilere yansıtıp yansıtmadığı belli değil. Şirket şu anda ürettiği her araba için yaklaşık 9.500 dolar kar ediyor. Reuters, yenilemenin otomobil üreticisinin yeni nesil 4680 pil hücrelerini içerip içermeyeceğinden de bahsetmiyor. 2020’de Elon Musk, yeni pil tasarımının Tesla’nın üç yıl içinde 25.000 dolarlık bir elektrikli araba üretmesini sağlayacağını söyledi.

2023 zaman çizelgesi doğru olsa bile değişebileceğini varsaymak güvenli. Reuters, son zamanlarda şirket raporlamasında en iyi sicile sahip değil ve şirketin son teslim tarihlerine bağlı kalma konusunda da pek iyi olduğu söylenemez. Örneğin otomobil üreticisi Cybertruck’ı ilk duyurduğunda Elon Musk seri üretimin 2021’de başlayacağını söyledi. Bu tarih önce 2022’ye, ardından 2023’e kaydı.

Xiaomi 13 Ultra kamera özellikleri ile ön plana çıkacak