Kripto para birimleri tekrardan popüler oldu

Bitcoin 12 bin dolara

Son birkaç gündür Bitcoin ve Dogecoin gibi kripto para birimleri bazındaki yükseliş bazı soru işaretlerini de beraberinde getirdi. İşte detaylar.

Son birkaç gündür kripto paralara olan talep artmış durumda. Bu artışın temel nedeni ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere Elon Musk. Musk’ın attığı birkaç basit tweet bile kripto paralarda anlık yükselişlere neden olabiliyor.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde Musk sahibi olduğu Tesla’nın 1.5 milyar dolarlık Bitcoin yatırımı yaptığını açıklamıştı. Hatta önümüzdeki süreçte Bitcoin’in ödeme aracı olarak kabul edileceği belirtilmişti.

Sadece bu açıklamalar bile Bitcoin’in tarihi zirvesine erişerek rekor kırmasını sağladı. Bu anlık sıçrama sadece Bitcoin’in değil diğer kripto paraların da değer kazanmasını sağladı.

Kripto para birimleri tekrardan popüler oldu

Peki bu trend ne kadar daha devam edecek. Eğer Tesla’dan sonra başka küresel firmalar da kripto para birimleriyle alış-verişe yeşil ışık yakarlarsa iş bambaşka bir boyuta ulaşacaktır. Fakat bu iş Tesla ile sınırlı kalırsa olay değişebilir. Yani kripto paraların geleceği hala bıçak sırtı bir düzeyde diyebiliriz.

kripto para birimleri

Elbette burada yatırım yapılacak olan doğru kripto paraları seçmek de önemli. Yoksa her kripto para sahibine para kazandırmıyor. Hatta uzun bir süre gündemde kalan Ripple yatırımcısına önemli oranda para da kaybettirmişti. Görünen o ki bu iş biraz da şans işi. Yani yatırım yapıp yapmamak tamamen kullanıcılara kalmış durumda.

Kripto para ile suç işlemek mümkün mü? İşte yanıtı