Kripto paralarda Ayı ve Boğa sezonu ne anlama geliyor?

Ethereum

Kripto para yatırımcıları için çok önemli olan iki terimi mercek altına alıyoruz. Kripto paralarda Ayı ve Boğa sezonu ne anlama geliyor? İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Söz konusu kripto para piyasası olduğunda pek çok farklı terimle karşı karşıya kalıyoruz. Fakat bunlar arasında bizler için en önemli olanları Ayı ve Boğa sezonu diyebiliriz. Peki bu iki terim tam olarak ne anlam ifade ediyor? İşte bu yazımızda size bu iki terimin ne anlam taşıdığını anlatmaya çalışacağız.

Fiyat oynaklığının oldukça fazla olduğu kripto para piyasaları, varlıkların belirsiz bir süre zarfında fiyat trendinin yönüne göre “ayı ve boğa” olarak isimlendirilir. Fiyatların düşüş içerisinde olduğu dönem ayı piyasası olarak bilinirken, yükselişler ise boğa piyasası olarak değerlendirilir.

Kripto paralarda Ayı ve Boğa sezonu ne anlama geliyor?

Bu iki dönemin de ne zaman başlayacağı veya biteceği tam olarak bilinmemekle birlikte, kripto para piyasalarındaki hareketler ve haber akışı üzerinden tahminleme yapılır. Blockchain ve kripto para teknolojileri sürekli geliştiği için her dönem farklı gelişmeler sebebiyle devreye girer.

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte gündem olan konulara örnek olarak 2017’de ICO’ların hayatımıza girmesiyle birçok projenin fon toplaması, 2020’de merkeziyetsiz finans DeFi uygulamalarının popülerleşmesi ve 2021’de NFT’lerin sanat, koleksiyon ve birçok alanda kullanılmaya başlanmasını gösterebiliriz. Ana akım ve sosyal medyada gördüğümüz haberlere son dönemde sıkça karşılaştığımız Bitcoin madenciliğinin harcadığı enerji miktarı ve ülkelerin uyguladığı kripto para düzenlemelerini örnek gösterebiliriz. Kripto para yatırımcıları ve yatırımcı adaylarının stratejilerine önemli şekilde etki eden bu kaynaklar, piyasanın boğa veya ayı dönemine geçişlerinde belirleyici rol oynuyorlar.

Popüler uygulama TikTok’tan +18 kısıtlaması!