Koronavirüsün sadece erkeklerde görülen bir özelliği bulundu

Koronavirüs vücut hücrelerine

Bundan kısa bir süre önce Koronavirüsün sadece erkeklerde görülen bir özelliği bilim insanlarını şaşırttı. Daha önceki virüs türlerinde de bu tür bir belirti görülmesine rağmen ilk defa net bir şekilde farkedildi.

Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden araştırmacılar bir hastanın test sonuçlarını görünce çok şaşırdı. Sadece testislerinde büyük bir ağrı hissettiğini söyleyen 42 yaşındaki bir adamın testleri yapıldı. Bu adama tesisleri ile ilgili herhangi bir hastalığın olup olmadığı konusunda yapılan testler olumlu çıktı. Herhangi bir problem görmeyen doktorlar, sorunun ne olduğunu anlayamadı.

Koronavirüs erkeklerde testis ağrısı yapabiliyor

Neredeyse her gün farklı bir belirtisi ortaya çıkan yeni virüs türü ile ilgili bu sefer de testisler kurban gitti. Yapılan araştırmalarda bu virüs türünün testislere saldırma potansiyelinin olduğu görüldü.

Türkiye corona virüsü vaka sayısı

MailOnline’a konuşan Dr. Viney, kabakulak gibi testisleri etkileyebilecek bazı virüslerin olduğunu fakat ilk defa Koronavirüs ile ilgili böyle bir sonucun ortaya çıktığını söyledi. Normal şartlarda bu virüs türünün testisleri etkilemesi için bir sebep olmadığını söyleyen Doktorlar bir hayli şaşırdı. 1 yaşındaki adam akciğer filmlerinin çekilmesi ile birlikte yeni virüs türüne yakalandığı ortaya çıktı.

Hastanede çalışanlar onun Koronavirüs taşıma ihtimali olduğunu bilmedikleri için sürekli olarak bağlantı kurdu. Bu durum hastanedeki en az 25 kişiyi tehlikeye attı. Bu 25 kişi de virüse yakalanmış olabilir.