Koronavirüsün kaynağı nerede? Dünya Sağlık Örgütü ekip gönderdi

koronavirüs Hindistan'da rekor ölüm

Dünyanın geneline yayılan Koronavirüsün kaynağı nerede? Şimdilerde tüm dünya aynı soruya kilitlenmiş gibi görünüyor. İşte konu ile ilgili yapılan hamleler.

2019 yılının son aylarında Çin’de ortaya çıkan Koronavirüsün kaynağı nerede soruları giderek daha fazla sorulmaya başlandı. Dünyanın neredeyse tamamına yayılan bu virüs, şu anda bile en tehlikeli hastalıklar içerisinde yer alıyor. Özellikle de Amerika kıtası virüslere en fazla etkilenen yerler arasında başı çekiyor. Dünya Sağlık Örgütü konuyu araştırmak için küçük bir ekip kurdu.

Koronavirüsün kaynağı ayrıntılarıyla araştırılacak

Dünya Sağlık Örgütü tarafından kurulan ekip; 1 hayvan sağlığı uzmanı ve 1 salgın bilimciden oluşuyor. korona virüsün kaynağı ve yaylımı ile ilgili çok büyük araştırmalar yapacak olan bu ekip, ilerleyen zamanlarda daha fazla büyüyebilir.

Koronavirüsün kaynağı nerede

Konuyla ilgili konuşan Dünya Sağlık Örgütü sözcüsü Margaret Harris, bunun henüz araştırma ekibi olduğunu ve ilerleyen zamanlarda daha fazla büyüyeceğini söyledi. Bugüne kadar bu hastalığın vahşi hayvan pazarlarından bulaştığı ifade ediliyordu. Kimileri ise bunun yerine çok daha başka alanlarda virüsün yayılmış olma ihtimali üzerinde yoğunlaştı. Yapılan baskılar sonucunda, Dünya Sağlık Örgütü konuyu araştırmak için Çin’e gitme kararı aldı.

Amerika kıtası şimdilerde bu virüsün en fazla etki gösterdiği alanlardan birisi. Bundan kısa bir süre önce sadece ABD içerisinde yoğun faaliyette olduğu düşünülen virüs, zamanla Güney Amerika ülkelerine sıçradı. Özellikle Brezilya çok zor durumda. Sizce bu hastalığın kaynağı neresi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere iletebilirsiniz.