Koronavirüsün en tehlikeli türü aşı olmayanları öldürebiliyor

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüsün en tehlikeli türü olarak bilinen delta varyantı aşı olmayan kişilerin ölümüne neden olabiliyor. Hadi gelin konuyla ilgili merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Covid 19 küresel çapta yayılmaya devam ediyor. Her yayıldığı ülkede farklı bir mutasyon geçiriyor. Mesela İngiltere mutasyonu çok daha bulaşıcı bir karakter kazanmasına neden olmuştu. Güney Afrika mutasyonu benzer etkiler gösterdi ve hastalarda ağır problemler yarattı. Şimdi ise Hindistan’da ortaya çıkan yeni bir varyant üzerinde tartışılıyor.

Delta varyantı olarak adlandırılan bu yeni Covid-19 türü yüzde 40 oranında daha bulaşıcı bir yapıya sahip. Ayrıca hastaneye yatırılma olasılığı düşünüldüğünde yüzde 80 seviyesinde daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Kısacası bu varyant tahmin edebileceğinizden çok daha kötü etkiler oluşturabiliyor.

Koronavirüsün en tehlikeli türü ölümcül etki gösteriyor

İngiltere’de yapılan çalışmalara göre Delta varyantı kapan 1320 kişinin en az bir gece hastanede kalmak zorunda olduğu ortaya çıktı. İngiliz Kamu Sağlığı Birimi verilerine göre yine İngiltere’de Delta varyantı olduğu tespit edilen 117 kişi yaşamını yitirdi. Bu nedenle virüsün çok daha öldürücü olduğu rahatlıkla söylenebilir.

Koronovirüsün en tehlikeli türü

Özellikle aşı konusunda ilginç detaylar geldi. 50 yaş ve üzerinde olup aşı uygulanan kişiler daha kolay bir şekilde bu varyantı atlattı. Ayrıca 50 yaş altında olup 2 doz aşı vurulan hiç kimse bu hastalık nedeniyle ölmedi. Bilim insanları tarafından yapılan çalışmalarda 117 can kaybının 80 tanesinin aşı uygulanmayan vatandaşlardan olduğu tespit edildi.

Koronavirüs beyin hasarına yol açıyor mu bilim insanları açıkladı

Koronavirüs Delta varyantı aşısız kişiler arasında hızla yayılıyor. Ayrıca öldürücülük bakımından çok daha güçlü etkileri var. Peki siz bu yeni varyant hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.